Ambasador Turske posjetio gradilište IC Rijeka

299e712dcd7522a7c171af20c8cf5f96turska mala slika

turska_12U utorak, 22.03.2011.g./17.04.1432.h.g. medžlis Islamske zajednice Rijeka posjetio je Ambasador Republike Turske njuegova ekselencija, gospodin Burak Ozgergin zajedno sa drugim sekretarom Turske ambasade u R Hrvatskoj, gospodinom Nejatom Zafer Menevse. Nakon službene posjete Primorsko-Goranskoj županiji te razgovora o budućoj suradnji Veleposlanik Republike Turske iskazao je želju da posjeti gradilište Islamskog centra u Rijeci.
turska_7Visoku delegaciju Veleposlanstva Republike Turske, dočekali su čelnici Islamske zajednice Rijeka na čelu sa predsjednikom i dopredsjednikom, glavnim imamom te članovima medžlisa Rijeka. Kako je vrijeme posjete visoke delegacije bilo kratko, predstavnici MIZ Rijeka, predsjednik i glavni imam, goste su ukratko upozanali sa projektom Islamskog centra Rijeka, njegovom povijesnom kontinuitetu a na koncu i njegovoj skorašnjoj realizaciji.

turska_6

Nakon obraćanja čelnika Islamske zajednice Rijeka, prisutnima se ugodnim riječima obratio i Veleposlanik Republike Turske, gospodin Ozgergin između ostalog rekavši: “Počašćen sam što sam danas na gradilištu Islamskog centra Rijeka. Došao sam Vam prenijeti selame predsjednika Republike Turske, koji bi uskoro trebao doći u uzvratnu posjetu R Hrvatskoj, nakon što je predsjednik Hrvatske, gospodin Josipović bio u posjeti Turskoj. Danas sam  došao da Vam u ime Republike Turske ponudim našu pomoć u izgradnji Islamskog centra Rijeka oko unutarnjeg uređenja Centra i ostalog, koji će biti ogledalo svih muslimana na ovom području. Vaša nasmijana lica dovoljno govore o Vašoj radosti u gradnji Vašeg objekta te iskrenom gostoprimstvu”.

turska_11Nakon kratkog razgledavanja i upoznavanja gostiju sa projektom Islamskog centra Rijeka, domaćini medžlisa Islamske zajednice Rijeka, gospodinu Buraku Ozgerginu uručili skromni poklon kao mali znak zahvalnosti zbog posjete Islamskom centru Rijeka, te potpori da se hairli projekat u konačnici i završi. Naravno iskorištena je prilika da se Veleposlanik Republike Turske u R Hravtskoj pozove na svečanost otvorenja Islamskog centra Rijeka, koji bi, ako sve bude kao i do  sada išlo po planu trebao svečano i otvoriti u 2011.g.. Obzirom da je Veleposlanik republike Turske imao daljenje dogovorene termine, sastanak u Gospodarskoj komori uz izraze zadovoljstva napustio gradilište Islamskog centra Rijeka.

Hajrudin Mujkanović