Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj posjetila Islamski centar

centar 2 mala

amb_5

U subotu, 24.11.2012.g. u predvečernjim satima, Islamski centar u Rijeci posjetila je veleposlanica Ambasade Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Zagrebu NJ. E. gđa. Azra Kalajdžisalihović. Veleposlanicu su u Islamskom centru dočekali domaćini, glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović sa kolegama imamima, dopredsjednik IOM Rijeka, Adem ef. Smajić u prisustvu čelnika bošnjačkih asocijacija u Primorsko-Goranskoj županiji u prvom redu, predsjednik BNZ-e za PGŽ-u, Ibrahim Ružnić, predsjednik Županijskog vijeća bošnjaka za PGŽ-u, Šehrizad Begić, predsjednik Gradskog vijeća bošnjaka za grad Rijeku, mr. Mensur Ferhatović, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja domovinskog rata za PGŽ-u, Avdo Ahmetović i voditelj MDD Merhameta, Kadir Begović.

Veleposlanica Ambasade BiH NJ.E. je u pratnji domaćina i predstavnika Bošnjačkih asocijacija razgledala prostorije Islamskog centra a dobrodošlicu u ime domaćina uputili su glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović i (u ime predsjednika IOM Rijeka) dopredsjednik Adem ef. Smajić koji su je u kratkim crtama upoznali sa osnovnim i bitnim podacima vezanim za Islamsku zajednicu i Islamski centar u Rijeci. Naravno u ime svih predstavnika Bošnjačkih asocijacija izrazili su zadovoljstvo posjetom Islamskom centru i pozvali je na suradnju u budućnosti na dobrobit svih Bošnjaka koji žive u R Hrvatskoj.

amb_11

Veleposlanica NJ.E. gđa. Azra Kalajdžisalihović je izrazila svoje zadovoljstvo na toplom prijemu i čestitala riječkim muslimanima na kapitalnom i povijesnom projektu koji će krasiti i biti ogledalo svakog muslimana ali i grada Rijeke. Naravno zahvalila se i na pomoći koju će Bošnjačke asocijacije pružiti u njenom daljnjem radu kao Veleposlanika na zadovoljstvo svih Bošnjaka.

Nakon kratkog boravka u Islamskom centru Veleposlanica je morala otići na manifestaciju obilježavanja državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Bosna  iz Rijeke.

(Preostale fotografije pogledajte u rubrici GALERIJA)

Hajrudin Mujkanović