Ammar Đikić iz Rijeke na 29. svjetskom natjecanju učača kurana u Teheranu

islamski_centar_mala_1

Bosnian TV – Šef Ureda lidera Islamske revolucije je izjavio da će Islamsko buđenje uskoro zahvatiti cijeli svijet. Hudžetu-l-islam ve-l-muslimin Muhammed Muhammedi Golpajegani je u nedjelju u Teheranu na ceremoniji otvaranja 29. svjetskog natjecanja učača Kur’ana, rekao: ”Narodni ustanci i svrgavanje diktatorskih režima u regionu, poput Mubarakovog režima u Egiptu, pokazuje zapravo jačanje islamskog trenda u muslimanskim zemljama.”

”Imperijalističke zavjere s ciljem sprječavanja širenja Islamskog buđenja  nemaju nikakovg efekta, zato što sto se ovaj proces širi enormnom brzinom”-naglasio je šef Ureda lidera Islamske revolucije.

Dvadeset deveto po redu svjetsko takmičenje učača Kur’ana počelo je u nedjelju. Na ovom takmčenju učestvuju predstavnici iz 70 zemalja svijeta. Hrvatsku će na ovom takmičenju predstavljati Ammar Đikic (od oca Adnana ef. Đikića i majke Besime hanume Đikić mu’alime), mladi i perspektivni učač Kur’ana i bivši mujezin Zagrebačke džamije, porijeklom iz BiH. Ammar Đikić je dijete riječkog mekteba a iduće godine završava Islamsku gimnaziju u Islamskom centru Zagrebu. Vjerujemo da će Ammar Đikić dostojanstveno predstaviti našu zemlju na 29. svjetskom natjecanju učača kurana u Islamskoj Republici Iran te osvojiti zapažen rezultat.

Nastup Ammara Đikića na 29. svjetskom natjecanju učača kur’ana u IR Iran (Teheran)

(detaljnije informacije o natjecanju možete pogledati na International Quran News Agency)

 

Hajrudin Mujkanović