Bajramska čestitka, glavnog imam riječkog

ic mala novo

 

 

 

hajrudin

 

 

 

Medžlis Islamske zajednice Rijeka, Grivice br. 6

Bajramska čestitka, glavnog imam riječkog, Hajrudin ef. Mujkanovića (ramazanski bajram, 2012.g.)

Poštovana braćo i cijenjene sestre,

U povodu nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama Medžlis islamske zajednice Rijeka upućuje Vam iskrene čestitke, sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše lijepe tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom, susjedima i svim ljudima dobre volje.

Neka Vam blagoslovljeni dani Ramazanskog-bajrama vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da među nama nestane zlobe i zavisti, da nam zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo. Nakon jednomjesečnog posta, apstiniranja i odricanja od svega inače dozvoljenog u drugim mjesecima, ramazanom čistimo prvenstveno svoju dušu i tijelo i svoje loše osobine. Ramazanski bajram je vrijeme  kada se radujemo, veselimo i primamo darove Svevišnjeg Boga, za naš trud (jednomjesečni post i druga bogoslužja) u najsvečanijem danu Ramazanskom bajramu. Ramazanski bajram je prilika ali i obveza da pomognemo i posjetimo sve svoje prijatelje, i drage nam osobe ali i prilika da se sjetimo svojih umrlih. Radost Ramazanskog bajrama podijelimo i sa svojim dobrim susjedima i svim ljudima u našem Gradu i Primorsko-Goranskoj županiji, jer i ovaj bajram dočekujemo u Islamskom centru Rijeka.

Neka Vam je blagoslovljen Ramazanski bajram.

B A J R A M   Š E R I F   M U B A R E K  O L S U N!

Podsjećamo Vas da je ovogodišnji Ramazanski bajram u nedjelju, 19.08.2012.g./01. ševval 1433.h.g.. Jutranja molitva (sabah-namaz) će se klanjati u 05:40 sati, a svečana bajramska molitva (bajram-namaz i bajramska poruka) u 06:40 sati u Islamskom centru Rijeka na adresi Ante Mandića b.b. Ovim putem pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate radost bajram te da se pridržavate uputa redara, kako bi svečana bajramska molitva protekla u najbiljem redu bez ikakvog incidenta. U nadi za razumjevanjem primite srdačne selame

Svečanu bajramsku molitvu (bajram-namaz) će predvoditi glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović, prof.

Rijeka, 15.08.2012.g.

Glavni imam riječki,Hajrudin ef. Mujkanović, prof.