Bajramska čestitka glavnog imama MIZ Rijeka

D r a g i   v j e r n i c i,

U povodu nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama Medžlis Islamske zajednice Rijeka upućuje Vam iskrene čestitke, sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše lijepe tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom, susjedima i svim ljudima dobre volje.

Neka Vam blagoslovljeni dani Ramazanskog bajrama vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da nam zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo. Nakon jednomjesečnog posta, apstiniranja i odricanja od svega dozvoljenog u drugim mjesecima, ramazanom čistimo prvenstveno svoju dušu i tijelo i svoje loše osobine. Ramazanski bajram je vrijeme  kada se radujemo, veselimo i primamo darove Svevišnjeg Boga, za naš trud u najsvečanijem danu Ramazanskom bajramu. Ramazanski bajram je prilika i obveza da posjetimo sve svoje prijatelje, i drage nam osobe, ali i prilika da se sjetimo svojih umrlih.

Radost Ramazanskog bajrama podijelimo i sa svojim dobrim susjedima i svim ljudima.

Neka Vam je blagoslovljen blagdan Ramazanski bajram.

B A J R A M   Š E R I F   M U B A R E K  O L S U N!

Podsjećamo Vas da je ovogodišnji Ramazanski bajram u četvrtak, 09.09.2010.g.  Jutranja molitva (sabah-namaz) će se klanjati (moliti) u 06:00 sati, a svečana bajramska molitva (bajram-namaz) u 07:15 sati u sportskoj dvorani „Dinko Lukarić„ na Kozali.

Svečanu bajramsku molitvu  (bajram-namaz)  će predvoditi glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović.

Rijeka, 07.09.2010. godine                                                         

                                                                                 Glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović