Bajramska poruka glavnog imama MIZ Rijeka

Islamski centar rijeka mala

Bajramska poruka glavnog imama MIZ Rijeka

Poštovani vjernici,

U povodu nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama Medžlis islamske zajednice Rijeka upućuje Vam iskrene čestitke, sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom, susjedima i svim ljudima dobre volje. 

Neka Vam blagoslovljeni dani Ramazanskog bajrama vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da među nama nestane zlobe i zavisti, da nam zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo. Nakon jednomjesečnog posta, apstiniranja i odricanja od svega inače dozvoljenog u drugim mjesecima, ramazanom smo prije svega očistili svoju dušu i tijelo a i druge loše osobine. Ramazanski bajram je vrijeme kada se radujemo, veselimo i primamo darove Svevišnjeg Boga, za naš trud (jednomjesečni post i druga bogoslužja) u najsvečanijem danu Ramazanskom bajramu. Ramazanski bajram je prilika ali i obveza da pomognemo i posjetimo sve svoje prijatelje, i drage nam osobe ali i prilika da se sjetimo svojih umrlih. Radost Ramazanskog bajrama podijelimo i sa svojim sugrađanima i susjedima u našem Gradu i Primorsko-Goranskoj županiji, jer i ovaj bajram dočekujemo u Islamskom centru Rijeka.Neka Vam je blagoslovljen blagdan Ramazanski bajram.

BAJRAMŠERIFMUBAREKOLSUN!

Podsjećamo Vas da je ovogodišnji Ramazanski bajram u četvrtak, 08.08.2013.g./01. ševval 1434.h.g.. Jutranja molitva (sabah-namaz) će se klanjati (moliti) u 05:30 sati, a svečana bajramska molitva (bajram-namaz) u 06:30 sati u Islamskom centru Rijeka. Ovim putem pozivamo Vas da dođete na bajram i pridržavate se uputa dežurnih redara kako bi svečana bajramska molitva protekla u najbiljem redu bez ikakvog incidenta. U nadi za razumjevanjem unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Svečanu bajramsku molitvu (bajram-namaz) predvodit će glavni imam Medžlisa IZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović, prof.

Rijeka, 06.08.2013.g.                                     

 Glavni imam MIZ za PGŽ-u,

Hajrudin ef. Mujkanović, prof.