Baška hoteli u pripremi za dodjelu certifikata HALAL kvalitete

U ponedjeljak, 04.10.2010.g. u Baška hoteli u Baškoj (PGŽ-a), organiziran je dvodnevni seminar za interne audite u cilju implementacije halal kvalitete hotela. Predavači seminara su bili dr. Aziz Hasanović, koji se u svom dvosatnom izlaganju osvrnuo na šerijatske aspekte halala i harama u Islamu, kratko kazavši o ulozi i važnosti halal prehrane koja se slobodno može nazvati zdravom prehranom. Kroz izlaganje se osvrnuo i na neke probleme s kojima se susreću prilikom implementacije halal kvalitete u pojedinim tvrtkama, kako bi dobile certifikata priznat u Svijetu.

 U osnovnim načelima Centra za halal kvalitetu jeste omogućavanje zdrave prehrane bez ikakve sumnje muslimanima ali i svima drugima koji vode računa o zdravoj prehrani.  U drugom dijelu seminara predavač je bio Aldin Dugonjić, tajnik Centra za halal kvalitetu koji je u svom izlaganja prisutne djelatnike Baška hotela upoznao sa prehrambenim artiklima i aditivima koji se koriste kod spravljanja određenih prehrambenih artikala. Ukazao je i na probleme koji se pojavljuju korištenjem nezdrave prehrane te prilikom implementacije i sprovođenja halal kvalitete u pojedinim tvrtkama, kojih danas u Hrvatskoj ima dosta i koje svoje artikle plasiraju na tržite koje prihvata samo proizvode sa oznakom halal kvalitete.

Seminaru je nazočilo četrdeset pet djelatnika Baška hotela od upravitelja, menadžera, marketinške službe do onih najnižih u lancu usluga hotela.Obzirom da se seminar održavao na području PRIMORSKO-GORANSKE županije seminaru je nazočio i glavni imam riječki, profesor Hajrudin ef. Mujkanović. Baška hoteli su prvi hoteli u Hrvatskoj kojem će 28.10.2010.g. biti dodjeljen certifikat halal kvalitete od strane Centra za halal kvalitetu, te na taj način se uvrstiti u red hotele koji svojim gostima mogu ponuditi halal paket u svim segmentima. Drugi dio seminara u Baška hotelima predviđen je poduku internih audita i opoznavanje sa činjeničnim stanjem hotela kako bi do uriučenja Certifikata, izvršio sve preuzete obveze i uskladio ih sa standardom za Halal kvalitetu.

H.M.