Bivši Emir Katara u posjeti Islamskom centru Rijeka

Islamski centar rijeka mala

ic

Nakon što se dan ranije u Šibeniku sastao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, član vladajuće kraljevske obitelji Al-Thani se, sa suprugom i pratećom svitom nakon što su sletjeli na krčki aerodrom, uputio prema Islamskome centru u Rijeci. Nj.V. Emira Katara je u subotu prijepodnevnim satima po prvi put posjetio i Islamski centar u Rijeci. U pratnji Nj.V. Hamad bin Kahlife Al-Thanija su bili i njegova supruga, Nj.V. Sheikha Moza bint Naser, njegov sin, Sheikh Thani bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, držvani tajnik, Sheikh Abdurrahman bin Saud Al-Thani, te Veleposlanica Države Katar u Zagrebu, Nj.E. Sheikha Moza bint Naser Al-Thani.

up808x3_gallery_embed_item

Nj.V. su dočekali muftija Aziz ef. Hasanović sa suradnicima Mešihata IZ u RH, glavni imam sa kolegama imamima te dopredsjednica IOM sa članovima IOM Rijeka. Dočeku Nj.V. nazočili su i dogradonačelnik Grada Rijeke te zamjenik župana PGŽ-e kao i prvi čovjek Glavnog stožera vojske R Hrvatske. Pored služebnih predstavnika Islamske zajednice u RH, predstavnika grada i županije dočeku je nazočio i veliki broj džematlija Islamskog centra koji su mu izrazili bratsku dobrodošlicu.

up808x9_gallery_embed_item

Muftija Hasanović je u pratnji predstavnika MIZ Rijeka Nj.V. predstavio Islamski centar, razgledavši sve prostorije od džamijskog (molitvenog) prostora, Kongresnog centra, koji nosi ime Nj.V. Hamad bin Khalifa Al-Thanija gdje je održana i kratka prezentacija filma sa svečanog otvorenja Islamskog centra u Rijeci. Nakon razgledavanja Centra za najuži krug predstavnika Islamske zajednice u RH, MIZ Rijeka te predstavnika Grada i Županije upriličen je službeni prijem zatvoren za javnost. Nakon proučenog odlomka iz kur’ana glavnog imama riječkog, Hajrudina ef. Mujkanovića te izvedbe jedne ilahije u izvedbi zbora MIZ Rijeka, Selsebil uvaženim gostima se obratio muftija Hasanović.

up808x7_gallery_embed_item

Predsjednik Mešihata IZ i muftija Hasanović se zahvalio Nj.V. na ukazanoj časti posjete Islamskom centru i muslimanima Rijeke, kazavši da muslimani Rijeke ne mogu izaraziti i riječima iskazati svoju zahvalnost za pomoć u izgradnji, toliko dugo očekivanog Islamskog centra. Muftije Hasanović je Nj.V. upoznao i sa radom Islamskog centra, osvrnuvši se na broj profesinolano uposlenih i volontera ta na buduće projekte  u lsmaksom centru. Po završetku svog izlaganja muftija Hasanović je Nj.V. Emiru Katara uručio prigodan poklon, levhu sa motivima Islamskog centra u Rijeci a NJ.V. suprugi Moza bint Naser bakrorez sa motivima Islamskog centra. Nj.V. Emira Katara je izrazio svoju zahvalnost na bratskom prijemu izrazivšui svoje zadovoljstvo učinjenim za Islamski centar i muslimane u Rijeci. Kroz svoje kratkom izlaganje napomenuo spremnost buduće pomoći pri realizaciji nekih projekata koje je muftija spomenuo.

up808x15_gallery_embed_item

Djevojčica u ime MIZ Rijeka predaje buket cvijeća Nj.V. Sheikha Mozi bint Naser

Molimo Svevišnjeg Stvoritelja da NJ.V. i cijeloj obitelji podari zdravlja, za pomoć izgradnje Islamskog centra u Rijeci.

H.M.