Članovi Medžlisa IZ Zagreb na Iftaru i teraviji u Islamskom centru Rijeka

zagreb_2

petak, 27.07.2012.g. Medžlis IZ Rijeka psjetila delegacija Medžlisa IZ Zagreb na čelu sa glavnim imamom zagrebačkim, hafizom Azizom ef. Alili i predsjednikom IOM Zagreb, dr. Gzimom Redžepijem u pratnji članova  IOM i džematlija Zagreba. Delegaciju Medžlisa IZ Zagreb dočekali su glavni imam, Hajrudin ef. Mujknaović sa kolegama i predsjendik IOM, Ekrem Budimlić sa članovima IOM Rijeka. Musafiri su prvo razgledali Islamski centar koji je privremeno stavljen u funkciju zbog mjeseca ramazana, oduševljenju nije bilo kraja.

zagreb_12

Uz iftar i i dobru atmosferu nastavilo se sa druženjem sve do teravih namaza. Hajrudin ef. Mujkanović je prije teravih namaza poselamio prisutne musafire zažilio im bratsku dobrodošlicu u ime cijelog Medžlisa i džematlija te najavio hafiza Aziza ef. Alili da prije teravije prouči ašare. Lijepim i melozvučnim glasom ostavo je bez daha sve prisutne a riječkoj ljepotici dao novu dimenziju jer je prvi hafiz u Islamskom centru Rijeka.

zagreb_11

Nakon proučenog ašareta jaciju teravih namaz je predvodio hafiz Aziz ef. Alili a poslije teravih namaza, Hajrudin ef. Mujkanović je musafirima zaželio hairli povratak svojim kućama te pozvao predsjendika IOM Zagreb dr. Gzima Redžepi da se kratko obrati. Dr. Redžepi je čestitao mjesec ramazan i zaželio svako dobro i hajr te da Islamski centar poput zagrebačkog centra postane mjesto koje će riječki muslimani rado posjećivati i sebe duhovno izgrađivati. Čestitam riječkim muslimanima na ovom hairli i prelijepom projektu uz molbu Svevišnjem Bogu da ga zajedničkim snagama hairli i završimo. Kako je teravija kasno završila druženje uz harmoniku i sevdalinku sa msuafirima je nastavljeno kod obitelji Jahić (Edina i Suvad) na terasi sa prelijepim pogledom koji su musafire počastili i lijepo ugostili.

zagreb_8

zagreb_6

Riječka ljepotica u prediftarsko vrijeme

Video zapis sa teravije u Islamskom centru Rijeka

Hajrudin Mujkanović