Delegacija EMB-a Belgije posjetila IC Rijeka

nizam_3U utorak, 26.04.2011.g. gradilište Islamskog centra Rijeka posjetila je delegacije (EMB-a) Islamskih savjetnika Vijeća muslimana Belgije na čelu sa Nizam ef. Đikić. Delegaciju su dočekali čelnici Medžlisa IZ Rijeka, predsjednik IOM Rijeka, h. Ekrem Budimlić, glavni imam MIZ Rijeka, h. Hajrudin ef. Mujkanović, imam, Adnan ef. Đikić i član IOM Rijeka, Nedžad Tokalić.

nizam_2Musafiri su razgledali cijeli objekat Islamskog centra Rijeka, gdje su ostali impresionirani učinjenim u samo jednoj godini dana. Delegacija EMB-a Belgije je izrazila svoje zadovoljstvo što je kao i drugi džemati dijaspore sudjelovalau prikupljanju novčanih sredstava za izgradnju IC Rijeka. Trud i uložena sredstva džemata ali i pojedinaca iz Belgije su našli svoje pravo mjesto u Islamskom centru Rijeka, koji bi krajem 2011.g. ako sve bude teklo po predviđenom planu izgradnje i završetka, trebao svečano biti završen i otvoren.

nizam_4Važno je napomenutu da su pojednici i džemati Belgije donirali i još uvjek doiniraju znatna sredstva za izgradnju IC Rijeka. Naravno pri tome ne smijemo zaboraviti trud, dugogodišnjeg suradnika Medžlisa IZ Rijeka, omaladinca, za vrijeme rata, Nizam ef. Đikića koji je još jednom pokazao da vodi brigu o Islamskoj zajednici u Rijeci iz koje je otišao u Belgiju.

nizam_1Svojim zalaganjem u Belgiji kod pojedinaca i džemata pomogao je delegaciji MIZ Rijeka da prikupi znatna sredstva za izgradnju Islamskog centra Rijeka. Upravo njegova posjeta je svedočanstvo svim donatorima belgije da su svoj imetak uložili u trajni vakuf koji se zove islamski centar Rijeka. Molimo Uzvišenog Boga da nagradi sve one koji su na bilo koji  način pomogli izgradnju Islamskog centra Rijeka, i koristimo priliku da se još jedno svim muslimanima iz Belgije zahvalimo na nesebičnoj donaciji za izgradnju Islamskog centra Rijeka. Pojednici i džemati Belgije su drugi džemati dijaspore koji su najviše pomogli izgradnju IC Rijeka.

Hajrudin Mujkanović