Delegacija Iranskog kulturnog centra sa hafizom iz IR Irana u posjeti Medžlisu Rijeka

U utorak, 23.08.2011.g. prema već unaprijed dogovorenom terminu, Medžlis IZ Rijeka službeno je posjetila delegacija Iranskog kulturnog centra u Zagrebu, na čelu sa savjetnikom gospodinom REZA JAMSHIDI i članom Iranskog kulturnog centra, gospodinom REZA JAFARI, koji su u bili u pratnji hafiza iz Irana, dr. KASIMA RAZIEIFIJANIJA, koji je u obilasku džemata na području Islamske zajednice  u Hravstkoj.

Delegaciju Iranskog kulturnog centra iz Zagreba dočekali su predsjednik i glavni imam MIZ Rijeka sa članom Sabora IZ u Hrvatskoj, koji su se sa musafirima zajedno iftarili te izmjenili prigodne riječi zahvala za dolazak i posjetu Medžlisu IZ Rijeka i ovog mjeseca ramazana.

Prije teravih namaza, s početkom u 21:30 sati dr. Kasim Ratieifijanija iz Irana je za džematlije svojim prelijepim glasom i melodičnim učenjem kurana razgalio duše svih prisutnih. Ineče dr. Kasim R. iz Irana je doktor medicine, a 2011.g. je osvojio prvo mjesto na natjecanju učača kurana u Iranu, a učesnik je mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima učača kurana u Maleziji, Indonesiji, Bangladešu, Rusiji i dr. zemljama.

Nakon polasatnog učenja kurana glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović se još jednom zahvalio musafirima na dolasku i trudu koji su učinili da provedu jedno vrijeme mjeseca ramazana sa riječkim muslimanima. Kako su musafiri morali otići glavni imam je zamolio predsjendika IOM Rijeka, hadži Ekrema Budimlića, da musafirima uruči skromne poklone kao sjećanje na posjetu MIZ Rijeka, a poklon su bili fotografija budućeg Islamskog centra Rijeka te drugi pokloni takpđer sa motivima Islamskog centra Rijeka.

Hajrudin Mujkanović