Delegacija Ministarstva vakufa Qatar posjetila Islamski centar Rijeka

08daa8c504a3f67b89020428b7eedaf2islamski centar mala 1 qatar_1U utorak, 14.06.2011.g. MJedžlis Islamske zajednice Rijeka te gradilište Islamskog centra posjetila je visoka delegacija Ministarstva vakufa i islamska pitanja Qatar na čelu sa gospodinom Salihom Al Merri i Abdullahom Al Dusari izaslanici Ministra vakufa, njegove ekselencije Al Merrija. Delegaciju Ministrastva vakufa iz Qatara u ime Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj predvodio je gospodin Halid Jasin, koordinator Mešihata Islamske zajedenice u Hrvatskoj za arapski svijet.

qatar_2U delegaciji ispred Mešihata IZ u Hrvatskoj bio je i pravnik i član Mešihata IZ, gospodin MIrasad Srebreniković te predstavnik izvođača IC gospodin, Jasim Hasanbegović. Visoku delegaciju Ministarstva vakufa dočekali su predstavnici medžlis Rijeka na čelu sa predsjednikom medžlisa, glavnim imamom, imamima i članovima IOM Rijeka.

qatar_3U ime izvođača dočeku delegacije nazočili su i direktor GP Krka godpodin Josip Purić, njegov zamjenik i voditelj projekta, Sreten Galjanić. Delegacija Ministarstva vakufa Qatar detelajno je upoznata sa izgradnjom Islamskog centra u Rijeci, čiji je glavni donator za izgradnju IC u Rijeci njegova ekselencija Emir Qatara, koji je za izgradnju Islamskog centra izdvojio pet milijuna eura, čiji je izslanik na kamenu temeljcu bio ministar vakufa Qatar, gospodin Al Merri.

qatae_3Delegacija je oduševljena do  sad urađenim na izgradnji Islamskog centra Rijeka, koji bi krajem 2011.g. trebao biti i završen. Izaslanici Ministra vakufa su upoznati sa svim detaljima IC u Rijeci i nisu mogli skariti svoje zadovoljstvo do sad urađenim ali i zadovoljstvo države Qatar i njegove ekselencije Emira Qatra koji su uložili sredstva za izgradnju IC u Rijeci.

qatar_6Nakon razgledavanja i upoznavanja sa svim detaljima centra na plato centra, na otvorenom dijelu obavljen je zajednički podne namaz. Nakon podne namaza delegacija MV iz Qatara je sa predstavnicima MIZ Rijeka (investitor) i izvođačem u služebnim prostorijama GP Krka još porazgovarali o svim detaljima uz sok i kahvu.

qatar_4Molimo Uzvišenog Boga da nagradi njegovu ekselenciju Emira Qatara koji je iazdvojio novac za izgradnju dugo očekivanog islamskog centra u Rijeci, čije završetak pri kraju a svakoko zahvala za posjet Islamskoj zajednici Rijeka i gradilištu IC, izražavamo gospodi Salihu Al Merri i Abdullahu Al Dusari izasalnacima Ministra vakufa, godpodina Al Meriija. svakao zahvalnost dugujemo i Halidu Jasinu za sav trud koji je do sad uložio i koji ulaže da Islamski centar u Rijeci konačno ugleda svjetlo dana.

qatar_5

Zajednička fotografija ispred kupola Islamskog centra

Hajrudin Mujkanović