Delegacija MIZ Maglaja i Tešnja posjetili IC Rijeka

09c78b35247d1e2c44031e357795c966kruško mala

josipović_i_izetbegović_006U utorak, 12.04.2011.g. Medžlis Islamske zajednice Rijeka, posjetila je visoka delegacija predstavnika MIZ Maglaj i Tešanj. Delegaciju su sačinjavali glavni imam MIZ Maglaj, Izudin ef. Kruško, predsjendik MIZ Tešanj, Zehrudin Kruško i direktor Bosna farama i član Sabora IZ u BiH ispred Tuzlanskog muftiluka, gospodin Davud Zahirović.
josipović_i_izetbegović_004Nakon obavljenih obveza u Rijeci, domaćini MIZ Rijeka na čelu sa predsjednikom, glavnim imamo i imamima su vrijedne goste na  gradilištu IC Rijeka, upoznali sa projektom izgradnje IC Rijeka, njegovom povijsnom tokom i fazi završnih radova. Gosti su bili iznenađeni učenjinim u proteklih 14. mjeseci, od službenog početka izgradnje IC u Rijeci.

josipović_i_izetbegović_013Poslije detaljnog upoznavanja sa samim projektom izgradnje kao i sa drugim aktivnostima MIZ Rijeka, upriličen je zajednički ručak sa musfairima, nakon čega je članu Sabora IZ u BiH, gospodinu Davudu Zahiroviću, pošto je donirao 1.000,00 eura za IC Rijeka, svečano je uručena i vakufnama MIZ Rijeka. Poslije zajedničkog ručka, gosti su se upoznali i sa ljepotama grada Opatije i Lovrana uz zajedničku kahvu i muhabbet pored aamog mora. Izuzetno cijenimo što je delegacija Zeničkog muftiluka, a vrijedno je spomenuti da je Zenički muftiluk među prvima organizirao sergije na području Muftiluka i samim tim se uvrstio među prve vakife Muftiluka u BiH.

Hajrudin Mujkanović