Delegacija MIZ Rijeka na tribini u Cazinu

aa4c54e893ee6e9d33391688531cfc14tribina cazin (140 x 93)

 

U petak, 29.04.2011. godine delegacija Medžlisa IZ Rijeka, glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović, predsjednik MIZ Rijeka, Ekrem Budimlić i član Mešihata IZ u Hrvatskoj, Mujo Isić nazočili su redovnoj tijednoj tribini koju organizira medresa Džemaludin Čaušević i Medžlis IZ Cazin.

tribina_2

Gost predavač na tribini “Putokazi” bio je čelni čovjek Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisul ulema dr. Mustafa ef. Cerić. U punom Domu kulture u Cazinu reis Cerić je govorio o aktualnim problemima i stanju muslimana u Svijetu ali i na prostoru Bosne i Hercegovine.

tribina_3

Nakon jednosatnog izlaganja reis Cerić je uputio jasnu poruku da živimo u vrlo teškim i bremenitim vremenima, ali da treba sa optimizmom gledati u budućnost.

susreti_cazin

Nakon tribine i akšam namaza uprilična je zajednička večera za goste. Kako je medresa Džemaludin Čaušević ove godine bila domaćin 12. Sportskim igrama učenika medresa Rijaseta IZ  u Bosni i Hercegovini, delegacija MIZ Rijeka je u subotu u ranim jutarnjim satima prisustvovala svečanom otvorenju igara.

tribina_cazin_2

Tom prigodom prisutnim učenicima, učesnicima igara kao i svim gostima prigodnim govorom obratio se direktor medrese Džemaludin Čaušević, prof. Enes Ljubijankić. Pored profesora medresa svečanosti je nazočio i direktor Isa begove medrese iz Novog Pazara, prof. Rešad ef. Preljević.

Hajrudin Mujkanović