Delegacija MIZ Rijeka u posjeti MIZ Sarajevo

sar_1U subotu 25.09.2010.g. delegacija MIZ Rijeka u sastavu glavni imam, h. Hajrudin ef. Mujkanović i predsjednik IOM Rijeka h. Mujo Isić, posjetili su MIZ Sarajevo. Sastnku su ispred MIZ Sarajevo bili predsjednik MIZ g. Zahiragić, glavni imam mr. Ferid ef. Dautović, zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo, Sulejman ef. Ćerimović, direktor pokopnog društva Jedileri, Bego Selimović još jedna član IOM Sarajevo. Na sastanku se razgovralo o projektu IC Rijeka te do sad urađenim radovimo na izgradnji IC Rijeka. U uvodnom dijelu predsjednik IOM Sarajevo je ukratko iznio sasatav IOM te aktivnosti IOM u cilju boljitka i jačanja IZ u Bosni i Hercegovini.

sar_4 (1)Nakon izlaganja poredsjednika IOM Sarajevo, u kratkim crtama glavni imam MIZ Sarajevo je iznio i vjersko-prosvjetne aktivnosti sarajevskog medžlisa, te projektima koje medžlis Sarajevo ima pred sobom a koje treba realizirati. Nakon izlaganja domaćina predsjednik MIZ Rijeka, h. Mujo Isić, prije svega se zahvalio na prijemu te izdvojenom vremenu, prisutne kratko upoznavši o ne tako dugoj povjesti MIZ Rijeka, njenim uspjesima te na kraju o projektu koji u fazi velike izgradnje. Na kraju prisutnima se obratio i glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović, upoznavši prisutne o vjerskom životu muslimana u PRG-ž  s posebnim osvrtom na grad i okolicu Rijeke. U svom izlaganju osvrnuo mse i na problem mladih koji je prisutan svugdje pa tako i u Rijeci, a na kraju i na pripreme oko pripreme za izgradnju IC u Rijeci, multimedijlano prezentirajući projekta i idjeno rješenje IC kroz 3d format, te svečlanosti kamena temeljca i početka radova IC u Rijeci. Kako je slika najbolji način perezentacije domaćini su se mogli uvjeriti i kroz fotoalbum, faze izgradnje centra sve do današnjih dana, na što su ostali iznenađeni o urađernom u tako malom periodu.

sar_6

Na kraju druženja delegacija MIZ Rijeka je pozvala da MIZ Sarajevo bude gost MIZ Rijeka, te na taj način dodatno unaprijedimo suradnju dvaju Medžlisa u dvije države. Kao što je  i običaj delegacija MIZ Rijeka je uručila skromni poklon MIZ sarajevo kao znak dobre i još bolje suradnje u budućnosti, ujedno pozvavši na svečanost Dana vakifa u subotu 03.10.2010.g. koja će se održati u prostorijama IC Rijeka s početkom u jedanaest sati.

               U spomen kući I. predsjednika BiH, rah. Alije Izetbegovića

sar_2

H.M.