Delegacija Muftijstva tuzlanskog u Islamskom centru Rijeka

ftz (140 x 105)

tuzla_1

tuzla_3U četvrtak i petak u službenom posjetu Mešihatu IZ u Hrvatskoj boravila je delegacija Muftijstva tuzlanskog predvođena muftijom Vahid ef. Fazlovićem. U sastavu delegacije bili su: dr. Sead ef. Seljubac, Šefko ef. Sulejmanović, Sedin ef. Karić, Enver ef. Alić,  Mustafa ef. Gobeljić i Alen Vrućak. Muftija dr. Hasanović izrazio je veliko zadovoljstvo posjetom i dobrodošlicu musafirima.
Prvog dana posjeta delegacija je posjetila MIZ Rijeka. Nakon podne namaza razgledali su IC Rijeka, a potom je prikazan dokumentarni film o izgradnji. Glavni imam MIZ Rijeka Hajrudin ef. Mujkanović predstavio je tijek izgradnje i izazove na tom putu te aktivnosti koje se provode, a prisutni su bili i imami MIZ Rijeka Adnan ef. Đikić i Hidajet ef. Hasanović. Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo viđenim i čestitali na uspješno završenom projektu.

tuzla_5

tuzla_2

Nakon obilaska IC Rijeka članovi delegacije posjetili su i Opatiju.Po povratku u Zagreb upriličeno je druženje na kojemu su prisustvovali i muftija Ševko Omerbašić te dugogodišnji tajnik Mešihata Ahmed Ikanović. Drugog dana posjeta upriličena prezantacija vjersko-prosvjetnih aktivnosti, kao i rad institucija Islamske zajednice u Hrvatskoj. Hatib na džumi bio je muftija Vahid ef. Fazlović koji je ukazao na značaj džamija, pregnuće prethodnih generacija iobvezu sadašnjih i budućih na istu u cilju razvoja i očuvanja vjere.

 tuzla_4  tuzla_6Tijekom dvodnevnog druženja muftije su razgovarale o zajedničkim projektima i mogućnostima suradnje koja je i do sada bila na zavidnoj razini kao i o potrebi njegovanja zajedništva koje je oduvijek krasilo Zajednicu

tz_(600_x_450)