DELEGACIJA ZENIČKOG MUFTILUKA POSJETILA MEDŽLIS IZ RIJEKU

DELEGACIJA ZENIČKOG MUFTILUKA POSJETILA MEDŽLIS IZ RIJEKA

U petak, 30. muharrema 1431. H. g. / 15. januara 2010. godine, delegacija Muftiluka zeničkog, sačinjena od glavnih imama medžlisa Maglaj, Tešanj i Žepče; Izudin ef. Kruško, Fuad ef. Omerbašić i Izet ef. Efendić, posjetila je medžlis IZ u Rijeci i uručila novčanu pomoć za izgradnju islamskog centra i džamije. Delegaciju je dočekao Hajrudin ef. Mujkanović, glavni imam riječki, sa Adem ef. Smajićem i ostalim saradnicima. Tom prigodom, prije džume namaza, su uručene i Vakufname: Uredu muftije zeničkog, medžlisima: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj, Tešanj i Teslić i dvojici istaknutih vakifa iz Žepča.

Na kraju je Hajrudin ef. ponovo zahvalio svim muslimanima i džama’atijama Muftiluka zeničkog, muftiji mr. Ejub ef. Dautoviću, kolegama glavnim imamima kao i članovima delegacije istakavši: ”Da je ovo prva pomoć i podrška izgradnji riječke džamije pružena na ovaj način. Mi ćemo pamtiti ovaj dan, kao izraz iskrene solidarnosti i zajedništva”. U subotu, 16. 01. 2010. godine, iza podne-namaza delegacija Muftiluka je posjetila sjedište Medžlisa i džema’ata u Karlovcu, u pratnji domaćina imama Haris ef. Bošnjakovića. Isti dan delegacija Zeničkog muftiluka posjetila je Islamski centar Zagreb i Mešihat a Muftija Ševko ef. Omerbašić je za posjetu Medžlisu Rijeka i Mešihatu u Hrvatskoj delegacije Muftiluka zeničkog kazao slijedeće: ”Vi ste prvi koji ste na ovaj način i konkretno podržali muslimane grada Rijeke u ostvarenju njihova sna izgradnje islamskoga centra i džamije.

Riječani a i mi u Mešihatu i ja osobno, dobro ćemo ako Bog da znati cijeniti ovu vašu gestu i pomoć.” Medžlis IZ Rijeka iskreno se zahvaljuje na posjeti Zeničkog Muftiluka i iskazanoj pomoći u povodu izgradnje Islamskog centra u Rijeci, moleći dragog Boga dž.š. da im podari svako dobro i uspjeh u radu.