Direktorica hotela Bonavie – ponudili smo i proširili i prilagodili vjerskim propisima

Islamski centar rijeka mala

PONUDU SMO PROŠIRILI I PRILAGODILI ŠERIJATSKIM PROPISIMA

 INTERVIEW: direktorica GRAND HOTELA BONAVIA, prvog HALAL certificiranog hotela u Rijeci, Marina Rogović

Razgovarala: Melisa Harbaš

Ukoliko Vam je potreban ugodan poslovni ambijent ili vrhunski odmor prema halal standardima, naša preporuka je hotel Bonavia smještena u središtu najveće hrvatske morske luke

interview-sa-direktoricom-grand-hotela-bonavia1

Grand hotel Bonavia prvi je nosilac certifikata halal kvalitete u Rijeci, možete li nam reći kako je došlo do toga? Odakle se pojavila ideja i potreba za uvođenjem halal certfikata? Grand hotel Bonavia posluje u sklopu društva Plava laguna d.d. Poreč te je u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba, u svoj proces rada uvela halal kvalitetu. U trenutku uvođenja certificiranja, Grand hotel Bonavia postala je druga hotelska kuća na jadranskoj obali s navedenim certifikatom. Time je proširena ponuda prilagođena šerijatskim zakonima i mjerama koje se primjenjuju kod pružanja usluga smještaja i ugostiteljskih usluga prema zahtjevima halal kvalitete. Ujedno se proces proizvodnje i ukupnost karakteristike proizvoda i usluga uskladila šerijatskim zakonima. Društvo Plava laguna d.d. Poreč u PC-u Grand Hotel Bonavia u Rijeci uvela je halal kvalitetu s ciljem proširenja ponude te željom da se potencijalnim gostima koji njeguju halal kvalitetu, osigura željena kvaliteta i standard doživljaja. S halal certifikatom očekujemo sinergijsko djelovanje sa HACCP sustavom, odnosno iznimno visoku sigurnost, ispravnost hrane i kvalitetu naših proizvoda i usluga.Već na prvi pogled se može vidjeti da je Rijeka jedan multikulturalan, multinacionalan i multireligijski grad s velikim brojem turista iz cijeloga svijeta. Iz kojih zemalja dolazi najveći broj posjetilaca Vašeg hotela, i kako su domaći i internacionalni gosti reagirali na uvođenje halal kvalitete?Upravo tako, grad Rijeka prepoznat je kao grad širokih pogleda, otvorena uma i srca, a Bonavia, smještena u samom centru grada oduvijek «diše» u ritmu grada na Rječini, prati njegove mjene i u njih unosi dah glamura, stila i posebnoga šarma. Već stoljećima ugošćuje goste iz cijelog svijeta koji joj se uvijek rado vraćaju. Grand hotel Bonavia oduvijek je postavljala standarde kvalitete i smatrala vrhuncem ponude i usluge. Pripada joj posebno mjesto u povijesti hrvatskoga turizma, ali i posebno mjesto u srcima svih onih koji su u nju zalazili, u njoj odsjedali i zajedno s njom pisali povijest dugu gotovo 140 godina. Gosti hotela su na činjenicu uvođenja halal kvalitete uglavnom pozitivno reagirali, posebice gosti koji biraju navedenu uslugu, te sama struka koja je posebno pozdravila uvođenje novih standarda.

Priznanjem halal kvalitete značajno ste proširili Vašu ponudu, koje dodatne sadržaje i usluge hotel Bonavia sada nudi svojim gostima?

Grand hotel Bonavia kao hotel s cjelogodišnjim poslovanjem smješten je u središtu najveće hrvatske morske luke. Interijer soba pažljivo je uređen, namještaj je unikatno dizajniran, dok zidove krase originalna umjetnička djela poznatih autora. Uvođenjem halal kvalitete, za naše goste smo obezbijedili istaknut jelovnik s halal jelima, istaknut halal certifikat na recepciji ugostiteljskog objekta, istaknutu oznaku jugoistoka u hotelskim sobama, obezbjeđeni su Kur’an, serdžada i tespih, dok su iz mini bara uklonjena sva alkoholna pića. Hotel ima 114 elegantnih soba, 6 junior apartmana i jedan predsjednički apartman, tri multifunkcionalne konferencijske dvorane te wellness i fitness centar. Sve u hotelu podređeno je suvremenom poslovnom čovjeku. Uz mini bar, satelitsku TV s 24 programa sa 6 govornih područja, 2 telefonske linije, sve hotelske sobe imaju te neograničeni pristup internetu bez dodatne naknade. Uz restorane Bonavia Classic, Zimski vrt, a la carte restoran Kamov, Grand hotel Bonavia prepoznat je i po visokoj kvaliteti catering usluga, dok u Caffe baru Dante nudi vrhunske slastice koje se pripravljaju od biranih namirnica najviše kvalitete.

Koji su to najčešći zahtjevi i očekivanja koje imaju Vaši gosti islamske vjerospovijesti?
Gosti islamske vjeroispovjesti česti su korisnici naših usluga i izrazito su zadovoljni kvalitetom i raznovrsnošću naših usluga. Zahtjevi gostiju ne odstupaju od standarda koje određuju standardi uvedeni halal certifikatom. Poseban naglasak stavljaju na kvalitetu osoblja i usluge u koju hotel kontinuirano ulaže, stoga nas veseli činjenica da do ovoga trenutka bilježimo same pohvale na obostrano zadovoljstvo.

Kakva su Vaša iskustva sa dosadašnjim posjetiocima koji su koristili halal usluge Grand gotela Bonavia?

Naša su iskustva izrazito pozitivna. Gosti koji su koristili halal usluge posebno su zadovoljni smještajem, te kvalitetom i raznovrsnošću ugostiteljske ponude.

Po čemu se izdvajate od ostalih halal certficiranih hotela u Republici Hrvatskoj?

Vjerujemo da se od ostalih halal certificiranih hotela u Republici Hrvatskoj izdvajamo ponudom usluga cateringa. Naš iznimno cijenjen catering već je godinama tražen na području cijele Republike Hrvatske ali i u susjednim zemljama. Uvođenjem halal certifikata catering Bonavia omogućuje vrhunsku kvalitetu i uslugu na željenoj lokaciji prema željama i potrebama korisnika.

Da li je uvođenje prestižnog HALAL certfikata pospješilo Vaše poslovanje, i ako da, na koji način?

Kod uvođenja halal certifikata očekivanja su, osim obogaćivanja ponude i prilagodbi korisnicima naših usluga, išla i u smjeru pospješenja rezultata poslovanja u svim segmentima, posebice iz razloga što se radi o značajnim ulaganjima. U ovom trenutku još uvijek razvijamo navedeno tržište, no obzirom da se radi o dugoročnoj strategiji te da svakodevno ostvarujemo vrijedne i intenzivne kontakti, vjerujemo da ćemo u nadolazećem razdoblju u potpunosti ostvariti očekivane rezultate.

I za kraj, kakve su Vaše vizije za buduće poslovanje hotela? Imate li neke nove planove i želje koje namjeravate ostvariti u narednom periodu obzirom da je hotel Bonavia kroz historiju poznat po svom inovativnom pristupu?

Cilj poslovanja Grand hotela Bonavia i našeg tima je kontinuirano unaprjeđivanje ponude i usluge u svim segmentima poslovanja. Takav pristup radu prepoznat je od naših gostiju i razlog njihovog povratka i korištenja naših usluga. Osim održavanja i poboljšanja razine usluge kojoj težimo svakodnevno, u kratkoročnom planu je rekonstrukcija Caffe bara Dante i pripadajuće terase. Projekti su dovršeni i prostor će uskoro dobiti sasvim nov, zanimljiv tematski izgled. Poseban trud je uložen i u osmišljavanje ponude, te smo sigurni da će izbor oduševiti svačije nepce. Poseban naglasak stavljen je na bogat izbor slastica vrlo visoke kvalitete u Caffe bar Dante, u čijoj će ponudi biti i slastice pripremljene po halal standardima. Unaprijed se radujemo većem odazivu korisnika naših usluga od strane stanovništva islamske vjeroispovjesti.

Hvala Vam na ovom ugodnom razgovoru i želimo Vam puno uspjeha u daljem radu!

Hvala Vama na ukazanom zanimanju i povjerenju u Grand hotel Bonavia. Veselimo se pozdraviti Vas u Rijeci!

IZVOR: http://www.halalmagazin.com/2015/08/26/ponudu-smo-prosirili-i-prilagodili-serijatskim-propisima/

H.M.