DJECA IZ SREBRENICE U POSJETI ISLAMSKOM CENTRU

Već dugi niz godina, u suradnji s Klubom Ivan Mertz i gospodinom Marinom Miletićem, djeca iz Srebrenice posjete riječki Islamski centar.  Ove godine je na prijam došlo 36-ero djece u dobi između 9 i 16 godina u pratnji četvero njihovih odgajatelja. S njima je bio i Marin Miletić, predsjednik Kluba Ivan Merz i članice i članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.
Djeca iz Srebrenice tijekom svog boravka na Kvarneru smještena su u Pastoralnom centru Bl. Alojzije Stepinac u Driveniku.

Cilj programa ovih kontinuiranih posjeta je pokazati kako različita vjera ili nacija ne moraju predstavljati prepreku zajedništvu. Djeca u na našem području borave pod geslom “U svemu različitome – ljubav, u svemu istome – zajedništvo”.
O njima brinu katolički skauti koji koji ih prate u različitim aktivnostima – tijekom kupanja, razgledavanja znamenitosti, raznih primanja, ali i tijekom provedbe raznih radionica kao i uopće cjelokupnog programa boravka.

Želja nam je bila da se svi u Islamskom centru Rijeka osjećaju lijepo i ugodno a potrudili smo se ugostiti ih sa skromnim ručkom u našem restoranu.

Vjerujemo da će ovakva pozitivna suradnja dugo trajati i da ćemo se i sljedećih godina susretati.