DJECA SREBRENICE U POSJETI ISLAMSKOM CENTRU

Mališani iz zauvijek tugom obavijene Srebrenice već se dvanaestu godinu zaredom nalaze na ljetovanju koje im omogućuju Riječka nadbiskupija, Grad Rijeka i Primorsko – goranska županija. Unatoč različitim vjeroispovijestima, unatoč dolasku iz druge države i unatoč tužnim razlozima koji nas sve skupa podsjećaju na ratne strahote iz devedesetih, ova kombinacija koja se u organizaciji Zdruga katoličkih skauta Hrvatske ostvaruje već 12 godina podsjeća nas na toliko potrebno zajedništvo različitosti i toplinu s kojima je život nemoguć, kao što ne bi bio moguć bez sunca, zraka, vode ili hrane. Mali Srebreničani će upravo sutra posjetiti, već tradicionalno, i Rujevicu te prisustvovati na prvoj utakmici sezone 2019./2020.

Inače, mališani su smješteni u Skautskoj kući u Driveniku, a u 10 dana ljetovanja njihovi prijatelji katolički skauti omogućili su im niz aktivnosti od ronjenja u podmorju Kostrene, obilaska Astronomskog centra, razonode uz sadržaj riječkog Cinestara, posjete Islamskom centru i riječkim crkvama pa sve do susreta s riječkim nadbiskupom, riječkim gradonačelnikom, dožupanicom Primorsko – goranske županije pa čak i predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Djeca su ove, kao i svake godine, posjetili i džamiju. Nakon razgledavanja džamije, počastili smo ih u našem restoranu. Čestitke organizatorima i nadamo se da će ovakva druženja potrajati dugi niz godina.