Djeca Srebrenice u posjeti Islamskoj zajednici Rijeka

8746238fff45258cb9347280338732c6djec sreb mala

U ponedjeljak, 18.07.2011.g., nakon posjete Gradu Rijeci i gradonačelniku, Medžlis Islamske zajednice Rijeka već tradicionalno posjetila su djeca (jetimi) Srebrenice koji su i ove godine došli u organizaciji Riječke Nadbiskupije, Grada Rijeke i Županije Primorsko-goranske.

Djecu sa njihovim pratiocima u MIZ Rijeka dočekali su riječki imami na čelu sa glavnim imamom, dopredsjednik sa članovima IOM Rijeka. Zbog skučenog vremena i daljnjih aktivnosti te posjeta drugih vjerskih zajednica prisutnima su se na kratko u ime Medžlisa Rijeka obratili glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović i dopredsjednik IOM Rijeka, Adem ef. Smajić zahvalivši se gostima na posjeti po već treći put zaredom te u znak posjete gostima (voditeljima) uručili skromne poklone, sliku Islamskog centra Rijeka u znak sjećanja na posjetu Islamskoj zajednici Rijeka u 2011. godini.

Za sve goste upriličen je zajednički ručak uz muhabbet sa voditeljima i djecom Srebrenice. Nakon kratkog boravka u Islamskoj zajednici, musfairi su krenuli put Opatije u zajedničko razgledavanje.

Hajrudin Mujkanović