Glavni imam na svečanoj sjednici povodom Dana Primorsko-goranske županije

Islamski centar rijeka mala

dan_zupanije_3

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom dvadeset i druge obljetnice Primorsko-goranske županije, održana je danas u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Na sjednici su uručene Godišnje nagrade i Nagrada za životno djelo, koju je dobio fra Serafin Sabol za izniman doprinos religijskom, duhovnom, kulturnom i civilizacijskom značenju Trsatskog svetišta i Primorsko- goranske županije.Svečanoj sjednici Županijske skupštine prisustvovao i riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel. U prigodnom govoru župan Zlatko Komadina ukazao je na činjenicu, da Primorsko – goranska županija, usprkos višegodišnjoj ekonomskoj krizi države bilježi rast u većini elemenata, te čvrsto drži mjesto u vrhu hrvatskih županija prema BDP-u, konkurentnosti i neto fiskalnom položaju.

dan_zupanije_2

ograničenim financijskim okvirima, županija uspijeva, ne samo održati, već i podignuti razinu usluga i osigurati nadstandarde u zdravstvu, školstvu i socijali. „Sa zadovoljstvom mogu reći da naša županija ima najviše strateških projekata nominiranih spram Europske komisije“- rekao je župan.
Predsjednik županijske Skupštine, Erik Fabijanić, uručio je godišnje nagrade Primorsko – goranske županije radnicima HEP-a za njihov požrtvovan doprinos u sanaciji oštećenja elektrodistribucijske mreže prilikom prirodne katastrofe- ledoloma u Gorskom kotaru i uspostavi opskrbe pogođenim područjima; dr.sc.Svenu Maričiću za poseban doprinos popularizaciji i primjeni 3D tehnologija u kirurgiji i Udruzi žena operiranih dojki Nada, za izuzetni volonterski i humanitrni rad. Posebna priznanja Primorsko – goranske županije za izniman doprinos u otklanjanju posljedica elementarne nepogode – ledoloma na području Gorskog kotara u 2014. godini dodijeljena su Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja- Delnice, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja- Rijeka, Vatrogasnoj zajednici PGŽ, Hrvatskim šumama- podružnica Delnice i Cestama Rijeka- jedinici Delnice.

dan_zupanije_1

Nagradu za životno djelo dobio je fra Serafin Sabol za izniman doprinos religijskom, duhovnom, kulturnom i civilizacijskom značenju Trsatskog svetišta i Primorsko- goranske županije. U sklopu svečanosti nastupili su Katja Budimčić Sabljar, KD „Šoto“ iz Baške, plesni duo Marko Kalc i Martina Rukavina, te pjevačica Antonela Doko.

H.M.