Građani Rijeke posjetili Islamski centar – Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli

Islamski centar Rijeka (140 x 92)

Građani Rijeke posjetili Islamski centar – Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli

Islamski centar Rijeka

U subotu, 01.02.2014., u sklopu programa Centra tehničke kulture Rijeka „Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ za građane je organiziran posjet riječkom Islamskom centru

 gallery_lw

„Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli“ volonterski je program Centra tehničke kulture koji se provodi od 2011 godine a nastao je s u svrhu educiranja građana Rijeke o kulturnoj, povijesnoj i umjetničkoj vrijednosti grada Rijeke. U subotu je tako upriličen obilazak Islamskog centra i džamije, mjesta molitve i okupljanja, koji su na riječkoj Rujevici otvoreni 2013. godine. Nastao prema idejnom rješenju kipara Dušana Džamonje i projektu arhitektonskog ureda ADB, islamski centar impozantno je arhitektonsko rješenje.

Obilasku je prisustvovalo djestotinjak građana grada Rijke a razgovor sa jednom od inicijatora projekta, gospođom Višnjom Čandrlić kao i sa glavnim riječkim imamom Hajrudinom ef. Mujkanovićem pogledajte u prilogu.

Građane Rijeke je dočekao glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović sa suradnicima koji je prisutne posjetitelje upoznao sa Islamskim centrom, njegovom povijesti kao i aktivnostima centra. U kongresnom centru Islamskog centra Rijeka posjetiteljima je prikazan kratki film o gradnji Islamskog centra a nakon toga i kratko predavanje o Islamu, glavnog imama, Hajrudin ef. Mujkanovića, nakon čega su postavljena i neka pitanja prisutnih u cilju što boljeg upoznavnja vjere Islama i muslimana. Hajrudin ef. Mujkanović se zahvalio prisutnima na posjeti kazavši da je to do sad najveća organizirana posjeta Islamkom centru Rijeka a s ponosm ističemo da su to naši sugrađani riječani. Hajrudin ef. Mujkanović je prisutnima ponudio i mogućnost organiziranja raznih tečajeva kako arapskog pisma tako i predavanja o Islamu.

Hajrudin ef. Mujkanović