Hadžije iz Hrvatske se vratile sa hadža

Islamski centar Rijeka (140 x 92)

img_7116

U subotu, 26.10.2013.g. u ranim jutarnjim satima na Zagrebački aerodrom Pleso stigle su i posljednje hadžije iz Hrvatske. Hadžije je kao i pri polasku, dočekao muftija dr. Aziz ef. Hasanović koji je svim hadžijama zaželio da im Uzvišeni ukabuli njihov hadž i podari im brzi oporavak od napornog puta jer su neki bili i pomalo bolesni.

img_7123

Muftija je pohvalio ovogodišnje hadžije izrazivši zadovoljstvo da je u organizaciji Mešihata IZ u Hravtskoj ove godine bilo ukupno 57 hadžija što je za svaku pohvalu a ako bi ovaj broj bio svake godine Mešihata IZ u Hravatskoj može biti ponosan da muslimani iz Hrvatske izvršavaju svoju petu Islamsku dužnost. Pored mnogobrojne rodibine koji su željno iščekivali svoje najmilije u pratnji muftije su bili i glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović, pulski imam, Omer ef. Omanović, član Sabora IZ, Nesimi Abdullah i član Mešihata IZ u Hrvatskoj, muallima Sadžida Jukan.

img_7121

Muftija Hasanović u razgovoru sa pristiglim hadžijama

Ovogodišnji vodiči hadžija iz Hrvatske bili su gospodin Khalid Jasin i glavni imam MIZ Pula, Esad ef. Jukan.

img_7124

Molimo Uzvišenog Boga da svim ovogodišnjim hadžijama iz Hrvatske ali i iz cijelog Svijeta ukabuli hadž i nagradi ih naljepšom nagradom kojom samo Uzvišeni nagrađuje svoje iskrene robove. Amin!

Hajrudin Mujkanović