Hotel MOZART prvi hotel u Opatiji dobio HALAL CERTIFIKAT

Islamski centar rijeka mala

mozart_6

U Hotelu Mozart u Opatiji ponedjeljak je održana prigodna svečanost povodom službenog uručivanja halal certifikata, koji je hotelu Mozart dodijelio Centar za certificiranje HALAL kvalitete. Sama riječ „halal“ – doslovno prevedena – znači dozvoljeno, a termin se može odnositi na proizvode i usluge koji zadovoljavaju jezične, vjerske, kulturološke i zdravstvene uvjete.

mozart_5

Time se poznati opatijski hotel s pet zvjezdica, hotel Mozart, svrstao uz bok rijetkima u regiji koji imaju potvrdu ove kvalitete. Do sada certifikata halal Kvalitete su dobili riječki hotel Bonavia i hoteli Baška na Krku.

mozart_8

Gradonačelnik Ivo Dujmić čestitavši vlasnicima i obitelji Shalabi, ali i svim djelatnicima hotela Mozart na ovom iznimnom priznanju u ime Grada Opatije, te u svoje osobno ime, naveo je kako ga je ova vijest o dobijanju Halal certifikata posebno razveselila, jer je riječ o prestižnom priznanju koje svjedoči o kvaliteti. To je do sad nedostajalo u hotelskoj ponudi grada Opatije, i definitivno je riječ o još jednom hvalevrijednom adutu u ukupnpj turustičkoj ponudi Opatije-kazao gradonačelnik Opatije.

 

 

 

 

mozrat_4

U priopćenju Hotela Mozart ističe se da je politika hotela Mozart u Opatiji pratiti trendove na tržištu turizma i ugostiteljstva i prilagodba kvalitete gostima halal tržišta. Fokus je na intenzivnijoj suradnji sa zemljama u kojima se prakticiraju halal običaji zbog boljeg razumijevanja njihovih potreba, očekivanja i kulture, a s ciljem povećanja broja posjetitelja iz spomenutih zemalja, kako u  hotelu tako i  u cijeloj destinaciji.

 

mozart_9mozart_7

Certifikat halal kvalitete u ime predsjednika Mešihata i muftije, dr. Aziza ef. Hasanovića, vlasnicima hotela Mozart uručio je glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović koji je u svom obraćanju čestitao obitelkji Shalabi na hvalavrijednom koraku da budu prvi hotel u Opatiji koji u svojoj bogatoj turističkoj i hotelskoj ponudi nudi i halal prerhranu. Glavni imam je između ostalog čestitao i gradonačelniku Opatije, turističkoj zajednici Opatije i turističkoj zajednici PGŽ-e koji su prepoznali ovaj projekat vjerujući da će grad Opatija, biser jadrana biti još više posjećenija upravo od strane onih koji traže halal prehranu a to im sada može pružiti hotel Mozart.

mozart_3

-Prepoznali smo halal turizam kao perspektivu  za rast i razvoj našeg hotela i destinacije. Želimo pružiti mogućnosti turistima koji prakticiraju svoju vjeru da boravak u Hrvatskoj provedu u skladu s tim principima – navodi se na kraju priopćenja Hotela Mozart. Dodjelu certifikata uveličao je i teniski as Marin Čilić, koji je bio poseban gost današnjeg zbivanja u hotelu Mozart, gdje su bili još i direktorice TZ PGŽ i TZG Opatije Irena Peršić Živadinov, te Suzi Petričić i drugi.

H.M.