IFTAR U CRIKVENICI I DODJELA ZAHVALNICA

U džematu Crikvenica se redovno obavlja džuma-namaz tokom cijele godine. Tijekom mjeseca ramazana se obavljaju ramazanske aktivnosti: teravih-namaz, iftari, druženja… Ove godine džemat je još aktivniji nego prethodnih godina. Dosta puta smo se zajednički iftarili u prostorima džemata. Ovim putem smo zahvalni svim džematlijama koji su učestvovali i doprinijeli aktivnostima.

GRADONAČELNIK GRADA CRIKVENICE G. DAMIR RUKAVINA NA IFTARU

U četvrtak, 30.05.2019. godine organizirali smo zajednički iftar za sve džematlije na kojemu je prisustvovao i gradonačelnik grada Crikvenice gospodin Damir Rukavina. Na iftaru je bilo preko 50 džematlija. Nakon iftara riječi zahvale i prigodan poklon uručio je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rijeka, g. Samir Ilijazi uvaženom gradonačelniku.

ZAHVALNICE MEDŽLISA AKTIVNIM DŽEMATLIJAMA 

Prije teravih-namaza prigodne Zahvalnice Medžlisa uručili smo dugogodišnjim džematlijama koji su zaslužni za postojanje džemata u Dramlju.

Zahvalnice smo uručili:

 1. Nagip Iljazi
 2. Safet Sherifi
 3. Dervish Sejdini
 4. Samir Kučlar
 5. Ibuš Skenderi
 6. Hajra Lutfi
 7. Arben Fetahi
 8. Zekijr Lushi
 9. Began Salkanović
 10. Denis Beganović
 11. Božidar Petty Mikail
 12. Adem Mehmed

Zahvalnice su uručili predstavnici Medžlisa: predsjednik Samir Ilijazi, članovi: h. Šaip Idrizi, Sabit Murica i Esad Ćoralić, imam Hidajet Hasanović.

Molimo Uzvišenog Allah, dž.š., da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli radu i djelovanju džemata.