Iftar Vijeća žena MIZ Rijeka za Lejletul kadr

U petak, 26.08.2011.g.u povodu mubarek noći Lejletul kadra u sklopu aktivnosti Vijeća žena MIZ Rijeka, organiziran je zajednički iftar za sve posjetitelje Medžlisa IZ Rijeka. Na iftaru je bilo oko 100-injak osoba koje su se iftarile. Nakon zajedničkog iftara Vijeća žena MIZ Rijeka i redovnih iftara Medžlisa prije teravih namaza proučen je jasin i poklonjena hatma dova za vakife Medžlisa IZ Rijeka.

                           Zbor MIZ Rijeka SELSEBIL na programu u povodu Lejletul kadra

U prepunoj džamiji nakon teravih namaza izveden je zajednički program Vijeća žena MIZ Rijeka, zbora Selsebil i riječkih imama. Na kraju svečanog programa vakifima koji su to postali tijekom mjeseca ramazna: Ahmetović Avdo, Muminović Haris i Mine, Kudić Fahira i Smajl, Lišić Mubera, Budimlić rah. Esad, Ahmetović Nazifa i Asir Ćufta, predsjednik Medžlisa IZ Rijeka je uručio vakufname te se zahvalio svim vakifima od tisuću i više eura ali i svima onima koji to još nisu.

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra Rijeka, Avdi Ahmetović iz Rijeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra Rijeka, obitelji Kudić iz Rijeke

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra, Azizu Ahmetović iz Poreča za njegovu majku Nazifu

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra, Lišić Muberi iz Rijeke

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra, obitelji Muminović iz Rijeke

Uručenje vakufname novom vakifu Islamskog centra, predsjedniku IOM Rijeka, Ekremu Budimlić za svog rah. oca Esada

Zajednički iftar Vijeća žena MIZ Rijeka, ramazan 2011.g.

Nakon prvog dijela programa u povodu Lejletul kadra u ponoć je klanjan zajednička nafila od osma rekata koju je predvodio glavni imam MIZ za PGŽ-u na kon čega je proučen zikr i predavanje o vrijednostima Lejletul kadra, kojeg je priopremio Hajrudin ef. Mujkanović. Na noćnom namazu je bilo preko 70 većinom djevojaka i momak koji su u džamiji ostali do ranih jutarnjih sata. Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. dea nam ukabuli naš post i sva naša dobra djela te da nam oprosti grijehe naše.

Hajrudin Mujkanović