Imami džemata Luzern i Geneva posjetili IC Rijeka

9d58e4c6b1152e843f3ad45d10bfb588islamski centar mala 1

U subotu 23.04.2011.g i utorak 26.04.2011.g. gradilište Islamskog centra Rijeka posjetili su imami džemata Ženeva, Ibrahim ef. Husanović i imam džemata Luzern, Ćazim ef. Mehmedović. Domaćini gostima iz Švicarske bili su glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović, član Sabora IZ u HR, Suvad Jahić i član IOM Rijeka, Nedžad Tokalić, koji su musafire upoznali sa svim detaljima Islamskog centra Rijeka i njegovom izgradnjom.

Važno je napomenuti da je Islamska zajednica Bošnjaka u Švicarskoj, predstavnicima Medžlisa IZ Rijeka, glavnom imamu i tadašnjem predsjedniku IOM kao i članovima odbora, omogućila i nesebično pomogla da se tijekom mjeseca ramazana 2006. godine prikupe značajna sredstva za početak izgradnje Islamskog centra Rijeka.

 Naravno prvi džemat u Švicarskoj koji je pomogao izgradnju IC Rijeka je bio džemat Luzern, a tadašnji glavni imam za Švicarsku, Ibrahim ef. Husanović zajedno sa svojim suradnicima, predsjednicima džemata i džematskim imamima, da je svestranu potporu da se pomogne projekat koji je dugi niz godina osporovan.

husanović_3Musafiri su ostali iznenađeni di sad učinjenim na izgradnji Islamskog centra Rijeka, i s ponosom su istakli da im je sada drago da su bili među prvim džematimja u Dijaspori koji su prepoznali projekat Islamskog centra u Rijeci i svestrano ga pomogli.

Vjerujući da će se ovaj projekat završiti u predviđenom roku izrazili su svoje iskreno zadovoljstvo, nadajući skorom otvorenju Islamskog centra na koji će se vrlo rado odazvati. Domaćini su se iskerno zahvalili musafirima, imamima džemata Ženeva i Luzern koji su pored svojih obaveza i kratkog dopusta za vrijeme proljetnog raspusta našli vremena da vide dijelo koje se gradi zahvaljući i njihovoj nesebičnoj pomoći.

Kao Medžlis Islamske zajednice Rijeka i ovaj put kosristimo priliku da se zahvalimo svim pojednicima i džematimaIslamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj kao i drugim džematima (albanski, romski i goranski) koji su nesebično pomogli izgradnju Islamskog centra Rijeka, koji će uskoro biti i završen na zadovoljstvo svih muslimana ma gdje oni bili. Neka vas uzvišeni obilato nagradi za Vaš trud na našem zajedničkom projektu.

Hajrudin Mujkanović