Imami MIZ Karlovac sa džematlijama u posjeti Islamskom centru Rijeka

islamski_centar_mala_1

karl_16

U nedjelju, 11.11.2012.g. imami Medžlisa IZ Karlovaca sa svojim džematlijama i polaznicima vjeronauka u prijepodnevnim satima posjetili su Islamski centar u Rijeci. Delegaciju MIZ Karlovac dočekali su glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujknaović sa imamima, dopredsjednik  sa članovima IOM Rijeka, predsjednica sa članovima Vijeća žena MIZ Rijeka te džematlije. Musafiri su klanjali podne namaz a nakon podne namaza prisutnima se u ime domaćina obratio glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović poselamio je i zahvalio se musafirima na posjeti Islamskom centru. u svom kratkom obraćanju posebnu zahvalnost je iskazao nedavno imenovanom glavnom imamu MIZ Karlovac, Admiru ef. Muhić, imamu džemata Bogovolja, Almiru ef. Šabiću i imamu džemata Karlovac koji su zasigurno najzaslužniji za jednodnevnu posjetu Islamskom centru. U delegaciji MIZ Karlovac je između ostalih bio i dopredsjednik Sabora IZ u Hrvatskoj, gospodin Husein Delić.

karl_4

Nakon selama i zahvale glavnog imama riječkog te desteominutnog programa kojeg su izveli polaznici vjeronauka MIZ Rijeka i Karlovca prisutnima se kratkom besjedom obratio i glavni imam MIZ Karlovac koji je prije svega čestitao riječkim muslimanima na oako velikom projektu koji će uskoro biti konačno i gotov i svečano otvoren. Između ostalog napomenuo je da su džematlije MIZ Karlovac pomogli u granicama svojih mogućnosti izgradnju Centra i dalje će to činiti.
Nakon izlaganja glavnog imama MIZ Karlovaca prisutnima se u ime predsjednika IOM Rijeka obratio dopredsjednik IOM Rijeka, Adem Smajić koji se u ime Medžlisa Rijeka zahvalio na posjeti u prvom redu imamima a potom i džematlijama MIZ Karlovac.
karl_6
Po završetku kratkog programa i obraćanja u džamiji musafiri su razgledali i preostale prostorije Centra a nakon toga upriličen je domjenak za sve prisutne za koji se opet pobrinulo Vijeće žena MIZ Rijeka u suradnji sa IOM. Po završetku domjenka razmjenjeni su skromni pokloni a prije ikindije namaza pred duše svih vakifa IC u Rijeci imami MIZ Karlovac i Rijeke proučen je jasin i šerif. Po završetku ikindije namaza musafiri su sa domoćanima razgledali Opatiju i grad Rijeku a zatim se uputili prema Karlovcu.
(Ostale fotografije pogledajte u rubrici galerija)
Hajrudin Mujkanović