Islamski centar posjetila visoka delegacije Ministarstva vakufa države Katar

Islamski centar Rijeka (140 x 92)

img_7443

Dana 17. 11. 2013. glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović i predsjednik MIZ Rijeka, Ekrem Budimlić i riječki imama Hidajet ef. Hasanović su primili visoku delegaciju Ministarstva vakufa države Katar predvođenu g. Ali Talibom Al Marrijem. Tim povodom nakon razgledavanja Centra u divanhani Islamskog centra u Rijeci održan je službeni prijem i sastanak na kojem su su se analizirale mogućnosti buduće suradnje MIZ Rijeka i Ministarstva vakufa.
img_7462
Glavni imam i predsjednik su se zahvalili na dolasku i na svemu što je Katar učinio za muslimane Primorsko-Goranske županije i cijele Hrvatske, svakako ističući krunu te suradnje je nedavno otvaranje Islamskog centra u Rijeci. Glavni imam je prezentirao dosadašnje redovne aktivnosti i mogućnosti Centra u Rijeci kroz razne godišnje projekte koji bi se zajedno osmislili i sve potencijale stavili u službu i misiju islama u suradnji sa Mešihatom IZ u Hrvatskoj. Savako su spomenuti neki godišnni projekti kao Večer kurana na Dan vakifa, sjećanje na postavljenje kamena temeljca za Islamski cenatar, Konferencija mladih IZ u Hrvatskoj, zajedničko obilježavanje Nove hidžretske godine za Istru i Primorje, regionalna druženja mladih susjednih Medžlisa, tribine, konferencija i simpoziji i dr..
img_7437
Predsjednik MIZ Rijeka se također zahvalio na pomoći koju je Katar pružio kroz samu gradnju ali i daljnju brigu kroz razne projekte u Islamskom centru koji bi se trebali realizirati u budućnosti.Voditelj izaslanstva g. Ali Talib Al Marri se zahvalio domaćinima Islamskog centra na lijepoj dobrodošlici i iscrpnoj informaciji o aktivnostima Islamske zajednice ugodno iznenađeni i ohrabren vizijom rada i aktivnosti novootvorenog Islamskog centra u Rijeci.
img_7435
Pomenuti su i neki prvi zajednički projekt u Islamskom centru Rijeka koji bi se trebali ralizirati u siječnju 2014.g. (od 02. do 05. 2014.) a to je natjecanje u poznavanju kratkih sura Kur’ana sa jezičnim značenjem i tefsirom. Domaćini su se još jednom zahvalio na otvorenosti i spremnosti za suradnju u budućnosti kako sa MIZ Rijeka posebno sa Mešihatom IZ u Hrvatskoj. Nakon službenog dijela razmjenjeni su pokloni uz zajedničku fotografiju nakon čega su se gosti uputili za Zagreb.
img_7458
H.M.