Islamski centar posjetio savjetnik Ministra vakufa države Qatar

centar 2 mala

 

qat_15
U srijedu, 20.02.2013.g. Islamski centar u Rijeci posjetio je savjetnik Ministra vakufa države Qatara, njegova ekselencija, gospodin Ali Alekbei u pratnji koordinatora za arapski svijet pri Mešihatu IZ u Hrvatskoj, gospodina Halida Jasina. Predstavnika Mešihata i savjetnika Ministra vakufa, dočekali su predstavnici Medžlisa IZ Rijeka, na čelu sa predsjednikom i članovima IOM, te glavni imama sa kolegama imamima. Savjetnik je u pratnji domaćina razgledao Islamski centar te izrazio svoje zadovoljstvo do sad urađenim te poželio da se radovi na Islamskom centru što prije privedu kraju kako bi se Centra svečano i otvorio.
Sa savjetnikom Ministra vakufa, države Qatar se između ostalog razgovaralo i o postavljanju ploče na kojoj će pisati  da je “Islamski centar u Rijeci sagrađen uz pomoć donacije države Qatar njegove ekselenicije Emira Qatara”.
 Izvršni odbor MIZ Rijeka je izrazio svoju zahvalnost posjetom savjetnika Ministra vakufa države Qatar ujedno ga izvjestivši o preostalim radnjama na završetku Centra, koji ni trebali biti gotovi do kraja ožujka kada bi objekat trebao dobiti i uporabnu dozvolu.

qat_17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molimo Uzvišenog Boga da njegovoj ekselenciji, Emiru Qatara Svevišnji Bog podari svaki hajr i zdravlje na donaciji i pomoći u izgradnji Islamskog centra kao i nesebičnom zalaganju u izgradnji Centra, gospodinu Halidu Jasinu, koordinatoru za arapski svijet pri Mešihatu IZ u Hrvatskoj.

(Preostale fotografije pogledajte u GALERIJI)

Hajrudin Mujkanović