U ISLAMSKOM CENTRU OTVOREN DJEČJI VRTIĆ

Dječji vrtić Islamskog centra je novootvoreni dječji vrtić koji je u zakupu privatnog vrtića “Žirafa” kao podcentar “Žirafa -Svjetlost” u prostoru Islamskog centra Rijeka. Vrtić je opremljen za dvije vrtićke skupine, jednu jasličku i jednu mješovitu.
Vrtić je velikim dijelom opremljen zahvaljujući donaciji turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA u Zagrebu i sredstvima Medžlisa Islamske zajednice Rijeka.
Svečanosti otvaranja nazočili su muftija dr.sc. Aziz Hasanović, koordinator ataše Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu, Haşim Koç , zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, zamjenica župana Marina Medarić, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, Edita Stilin te gradski vijećnik Danko Švorinić i Marija Šimunović vlasnica i osnivač vrtića Žirafa.

Pozdravne riječi uputili su Muftija dr. Aziz Hasanović, Ataše pri Veleposlanstvu Republike Turske Haşim Koç i koordinator Turske agencije za suradnju i koordinaciju u Zagrebu – TIKA, zamjenica Župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i Marija Šimunović vlasnica i osnivača vrtića Žirafa.

Obzirom da je bio petak, isti dan je uvaženi muftija bio i hatib u Islamskom centru Rijeka koji se osvrnuo na stanje muslimana u svijetu, Hrvatskoj s posebnim osvrtom na stanje džemata u Rijeci.