Ispraćaj riječkih hadžija ispred Islamskog centra

islamski_centar_mala_1

Nakon proučenih hadzijskih dova došao je i onaj svečani trenutak rastanka i ispraćaja naših riječkih hadzija koji su ove najbrojniji u Hrvatskoj. Ovogodišnje riječke hadzije su: h. Ekrem i Azira Budimlić, Šuke Faik i Dukata, Mulabećirević Armin, Adna i Mirsada, Lišić Mubera, Sadika Purić, Vahid Hadzić i Mirasad B. (bedeli za rodbinu h. Smajla Omerović).

U petak, 19.10.2012.g. u ranim jutarnjim satima prije sabah namaza riječkim hadzijama su se pridružile i hadzije iz Pule ukupno njih šest. Nakon obavljenog sabah namaza prisutnima se nakratko obratio glavni imam riječki, zahvalivši se svim ovogodišnjim hadzijama poželivši im svaki hajr na putu i za vrijeme obavljanja hadža kao i hairli povratak svojim domovima i obiteljima.

Na kraju hadždžama i hadžijama se još jednom obratio muftija dr. Aziz ef. Hasanović podsjetivši ih na važnost obreda hadža i davši im posljednje upute kako bi obreda hadždža obavili što lakše i potpunije zaželivši im sretno, ovo njihovo najvažnije putovanje, i zamolivši Milostivog Allaha da ih podupre i ojača kako bi uspjeli u ovom hairli poslu.

Hajrudin Mujkanović