Konferencija za novinare – Svečano otvorenje Islamskog centra 04. svibnja 2013.g.

centar 2 mala

Održana konferencija za novinare u povodu svečanog otvorenja Islamskog centra

konferencija_7U srijedu, 13.03.2013.g. u Islamskom centru Rijeka nakon sastanka sa IOM Rijeka na kojem se razgovaralo o svečanom otvorenju Islamskog centra u Rijeci koje će se održati 04. svibnja 2013.g. Nakon jednostanog sastanka Muftije sa suradnicima sa IOM Rijeka u 17,00 sati u kongresnoj dvorani IC održana je konferencija za novinare kojoj su nazočili, predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj, muftija dr. Aziz ef. Hasanović, glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović, član Mešihata IZ u Hrvatskoj i koordinator za izgradnju IC u Rijeci, Irhad Meheljić i predsjednik IOM Rijeka, Ekrem Budimlić.

 

 

 

 

 

konferencija_1Muftija dr. Hasanović je u svom izlaganju za medije naglasio da je današnji dan povijesni dan za Islamsku zajednicu u Hrvatskoj a posebno za medžlis IZ Rijeka kada po prvi put javno obznanjujemo datum svečanog otvorenja Islamskog centra zakazanog za 04. svibnja 2013.g. Otvorenje Islamskog centra u Rijeci će biti najveći događaj za Islamsku zajednicu u Hrvatskoj pa i šire za 2013.g. Muftija je također naglasio da će svečanom otvorenju Islamskog centra nazočiti veliki broj uglednika kako iz R Hrvatske tako i iz cijelog svijeta a ko specijalni gost i izaslanik Emira Qatara će biti Ministar Vakufa države Qatar, Gajs bin Mubarek Al Quwar koji će Islamski centar svečano i otvoriti. Muftija je pozvao sve da se odazovu svečanom otvorenja Islamskog centra i time budu dio ceremonije koja će se pamtitit. Gospodin Irhad Meheljić je kazao nekoliko riječi o tehničkim stvarima objekata i troškovniku Centra.

 

 

 

 

konferencija_2Glavni imam riječki je ukazao na važnost Centra i jednog ovakvog objekat koji za sve muslimane rijeke pa i šire će biti duhovna oaza u kojem će napajati svoje duše ali Islamski centar će biti i mjesto za sve dobronamjerne ljude koji će rado doći i razgledati ljepote centra. Predsjednik IOM Rijeka, Ekrem Budimlić je naznačio brojnost muslimana u PGŽ-i spomenuvši da po posljednjem popisu stanovništva iz 2011.g. u PGŽ-i ima 10680 musliman raznih nacionalnosti (Bošnjaka, Roma, Albanaca, Turaka, Arapa, Hrvata, Goranaca i dr.) a u samom gradu Rijeci ih je negdje oko 6000. Glavni imam riječki se na kraju zahvalio medijima koji su popratili Konferenciju za novinare kao i do sada bezbroj puta.

 

Hajrudin Mujkanović