Marš mira SREBRENICA RIJEKOM HODI

islamski_centar_mala_1

SVIM BOŠNJACIMA I NJIHOVIM PRIJATELJIMA, GRAĐANIMA RIJEKE

Povodom  obilježavanja 17.obljetnice genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke u suradnji sa Vijećem PGŽ i svim ostalim bošnjačkim asocijacijama u Rijeci, kao znak dubokog suosjećanja sa svim žrtvama u Srebrenici i cijeloj BIH i kao znak potpore Maršu mira koji se tradicionalno održava u Podrinju na relaciji Nezuk-Potočari od 08. do 10.7.2012. ove godine po prvi puta organizira akciju potpore pod nazivom

 S R E B R E N I C A   R I J E K O M   H O D I

Akcija je zamišljena kao mirna šetnja građana (Bošnjaka i svih ostalih koji se odazovu, koji će na sebi imati bijele majice kao simbol bijelih nišana u Potočarima) Korzom,  na dionici od mosta branitelja na Delti do Erste banke i natrag do mosta branitelja gdje će se proučiti Fatiha i 17 bijelih ruža baciti u Rječinu.

Šetnja počinje u subotu 07.07.2012. u 11 sati sa mosta na Delti, a za sve koji žele doći ranije da preuzmu majice s natpisom “SREBRENICA da se nikada ne zaboravi” i da se dogovorimo oko detalja – početno okupljanje je u prostorijama Vijeća – Zagrebačka 6 a (kod tržnice), u subotu 07.07.2012. u 10 sati.

Molimo sve da se odazovu u što većem broju, da dovedu mlade i djecu i da svi obavezno obuku bijelu majicu za slučaj da ne bude dovoljno majica koje će se dijeliti.

Akcija će biti medijski promovirana i popraćena, a poslali smo poziv za sudjelovanje i gradonačelniku Vojku Obersnelu kao i našem saborskom zastupniku Nedžadu Hodžiću.

Ovom bijelom povorkom kroz Korzo želimo odaslati poruku da mi riječani imamo veliko srce i iskreno suosjećamo sa našim žrtvama. Dođite i dajte svoj doprinos da se zajedno pokažemo u najboljem svjetlu.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke

mr.sc Mensur Ferhatović

Hajrudin Mujkanović