MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE RIJEKA PODIJELIO 50 RAMAZANSKIH PAKETA

Svake godine tijekom mjeseca ramazana naše postače obraduju naša braća iz dalekih, ali bratskih zemalja. U suradnji s Uredom za odnose s islamskim svijetom i glavnim koordinatorom pri Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj gospodinom Khaledom Yassinom, zajednički smo organizirali i sproveli akciju nabave i podjele ramazanskih paketa.  Ove godine humanitarnu akciju podržalo je Ministarstvo vakufa i islamskih pitanja Države Kuvajt na čemu smo posebno zahvalni. Veleposlanstvo Države Kuvajt i veleposlanik Nj.E. g. RASHED FALEH R.F. ALHAJRI se pobrinuo da se osigurana sredstva dostave na vrijeme kako bi se ista podijelila potrebitima. Zahvaljujući njima ukupno 1500 paketa će biti podijeljeno iz navedene donacije na podrčju cijele Hrvatske.

Također, vrijedno spomena je da u našoj Zajednici već nekoliko godina funkcionira Zirat Islamske zajednice koji brine o potrebitima. U Rijeci je također bilo potrebno otvoriti podružnicu Zirata kako bi mogli pratiti i brinuti o potrebitima. Na području našeg džemata je oko 80 članova Islamske zajednice kojima je potrebna naša briga i pomoć. Na čelu Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj je muallima Melisa Arslani. Za područje Medžlisa Islamske zajednice u Rijeci imenovani su:

  1. muallima Besima Đikić, voditeljica
  2. muallima Alma Čaušević, članica
  3. muallima Meliha Hasanović, članica
  4. Ernedina Adžajlić, članica

Zirat Islamske zajednice u Hrvatskoj je podijelio početkom ramazana nešto više od 50 paketa u Rijeci. Džematlije su dolazile u Islamski centar, a nekima smo i jučer dostavljali pakete s hranom na kućne adrese. Planirano je da se hrana dostavi i u Dom sveta Ana i u prihvatilište za beskućnike Ruže svetog Franje na Kozali.