MIZ Rijeka u ramazanskoj posjeti MIZ Poreč

U ponedjeljak, 15.08.2011.g. delegacija MIZ Rijeka u sastavu, glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović, predsjednik IOM, Ekrem Budimlić i član IOM, Ibro Imamović, u sklopu ramazanskih aktivnosti i posjeta službeno su posjetili i Medžlis IZ Poreč, nazočili zajedničkom iftaru sa članovima IOM Poreč i teravih namazu.

U posjeti Medžlisu IZ Poreč kao izaslanik Muftije, bio je i njegov zamjenik, dr. Aziz ef. Hasanović, koji se prije teravih namaza prisutnim džematlijama obaratio prigodnim riječa naglasivši važnost zajedništva i važnost i ulogu Islamske zajednice posebno u najodabranijem mjesecu ramazanu. Savakako se, osim blagodati mjeseca ramazana dotaknuo i materijalnog davanja tijekom i izvan mjeseca ramazana, a odnosi se prije svega na zekat i sadekatu-l-fitr neke od načina financiranja i Mešihata IZ i Islamske gimanzije dr. Ahmed Smajlović u Zagrebu.

U svom izlaganju spomenuo je i Islamski centra u Rijeci kao najveću investiciju Mešihata IZ u Hravatskoj, tog kapitalnog projekta za IZ  u cjelini a posebno Medžlis IZ Rijeka. Naravno sponmenuo je i druge investicije Mešihata IZ u HRvatskoj, kao što su kupnja mesdžida u Zadru koji je svečano otvoren u maju 2011.g., tu je i kupnja i završetak meadžida u Slavosnkom Brodu, pripreme oko ishodovanja potreban dokumentacije za IC u Sisku i Puli i drugi kapitalni projekti.

Nakon predavanja dr. Aziz ef. Hasanovića, jaciju i teravih namaz je predvodio i klanjao glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović a nakon teravih namaza nastavljeno je sa ugodnim druženjem sa džematlijama iz Poreča.

Hajrudin Mujkanović