Muftija Omerbašić posjetio gradilište IC Rijeka

4e8f5657bdca6717be798e032c13636emuf mala

muf_2U četvrtak 14.07.2011.g. gradilište Islamskog centra Rijeka posjetio je Zagrebački muftija, Ševko ef. Omerbašić u pratnji izvođača (kooperant) radova gospodinom Hasanbegovićem iz Zagreba.

muftija1-3

Završni radovi na pokrivanju inoksom kupola Islamskog centra

Muftiju su na grdailištu dočekali predstavnici MIZ Rijeka, glavni imam i član MIZ Rijeka, predstavnici GP Krka, direktor i zamjenik direktora te projektanti/arhitekti IC Rijeka. Kako se Islamski centar iz dana u dan brzo mjenja zbog ubrzanih radova, razlog posjete Muftije je dogovor oko nekih detelja u izvedbi unutranjeg dijela kupole (oblaganje kupole iznutra).

muf_1

Uzorci unutarnjeg uređenja kupolnog dijela (džamijskog prostora)

Nakon prezentacije materijala u načelu je postugnut sporazum oko materijala koji bi ukrašavali unatrnji dio kupole i džamijskog prostora. Nakon toga se pogledao i vanjski dio obloga kupola koji je svakim danom sve bliže završetku  što će u konačnici izgledati najimpozantnije i najbolje.

muf_3Tijekom razgledavanja IC dogovoreni su još neki detalji koji nusu bili predviđeni Ugovorom koji su u konačnici i potvrđeni za daljnu realizaciju. Nakon razgledavanja IC Rijeka u uredu GP Krka na gradilištu su još usaglašani svi detalji viđeni na licu mjesta kao i detalji oko izvedbe mihraba i mimbera u IC.

muf_5

Zajednički sastanak Muftije sa predstavnicima GP Krka i projektantima

Nakon razgovora potvrđeno je da bi Islamski centar mogao biti završen krajem listopada 2011.g.

Hajrudin Mujkanović