MUFTIJA POSJETIO MEDŽLIS RIJEKA

U petak, 05.04.2019. godine, uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Rijeka. U pratnji uvaženog muftije bili su voditelj Ureda za da’vu i mladež mr.sc. Mirza ef. Mešić i tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, mr.sc. Nermin ef. Botonjić. Muftija je predvodio džumu-namaz u Islamskom centru u kojoj je istakao značaj zajedništva, ali isto tako bolesti koje nas obuzimaju poput zavisti, laži, smutnje itd. Cilj posjete je upoznati džemat s aktivnostima Islamske zajednice u posljednjem mjesecu prije ramazana.

Nakon džume, mladi su svečano završili i otvorili svoj prostor OKM-a. Novi prostor mladih otvorio je uvaženi muftija. Tom prilikom zahvalio se svim donatorima koji su učestvovali u realizaciji kao i mladima na čelu s predsjednikom OKM-a Ishaku Bikiću.

Poslije svečanog otvorenja prostora mladih, uslijedilo je predavanje muftije u okviru Balkanske škole mladih na temu Islam u kontekstu europske zbilje. Na predavanju se okupilo oko 50 mladih. Mladi su bili izuzetno zadovoljni predavanjem.