Natjecanje učača Kur’ana u Sarajevu

U Sarajevu je jučer završeno Drugo regionalno natjecanje u hifzu Časnog Kur’ana u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH. Poslije ikindija-namaza u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke objavljeni su rezultati Natjecanja, te je upriličena dodjela priznanja i nagrada pobjednicima.
Iz Hrvatske je sudjelovalo troje natjecatelja: hafiza Sabaheta Mandžić, Amar Đikić i Enver Džemaili koji je kao najmlađi natjecatelj učenjem Kur’ana otvorio svečanost proglašenja pobjednika. Izniman rezultat postigao je Amar Đikić koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji tilaveta, dok je hafiza Sabaheta Mandžić osvojila 4. mjesto u kategoriji natjecateljica. U kategoriji Amme – džuza učestvovao je Enver Džemaili. Ovom prilikom čestitamo svim natjecateljima, a posebno Amaru Đikiću na vrijednom rezultatu. Također, čestitke upućujemo i organizatoru za uloženi trud i realizaciju ovog vrijednog natjecanja.
Natjecanju su prisustvovali i takmičari iz Crne Gore, Bugarske, Albanije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Ukrajine. U okviru programa natjecanja, dva dana ranije, održan je i seminar, kojeg je moderirao ravnatelj Gazi Husrev-begove medrese hafiz Mensur-ef. Malkić, a u seminaru su učestvovali: hafiz Ismet-ef. Spahić, šejh Abdusselam el-Medžidi, Hafiz. dr. Dževad Hrvačić, šejh Zejd Kaid, hafiz dr. Safet Husejnović.