Nj.E. Veleposlanik IR Iran u HR u svojoj oproštajnoj posjeti IC Rijeka

Islamski centar rijeka mala

vel_5

U nedjelju, 7.2.2016.g., glavni imam MIZ Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović i dopredsjednik IOM Rijeka, h. Muhammed Šabanović susrelisu se s veleposlanikom Islamske Republike Iran u R Hrvatskoj, NJ. E. Mohammed Ebrahim Taherian Fardom. Glavni imam je u ime IOM poželio dobrodošlicu veleposlaniku i zahvalio se na posjetu. Veleposlanik se zahvalio na prijemu te je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa koje Islamska zajednica u Rijeci ima sa Veleposlanstvom i Kulturnim centrom.

 

vel_3U svom kratkom obraćanju, Nj.E. gospodin Taherian je se i osbno zahvalio glavnom imamu i cijeloj zajednici na dobroj suradnji ustvrdivši da dobri odnosi sa svima u susjedstvu su naša misija i prioritet. Posjeta veleposlanika IR Iran je ujedno i zadnja posjete u njegovom mandatu jer ubrzo odlazi na novo radno mjesto u svojstvu Veleposlanika IR Iran. Imao je potrebu osobno se zahvaliti na svemu što IZ u Rijeci radi, prezentirajući islam i muslimane u pravom svjetlu, pogotovo u ova teška i bremenita vremena.

 

vel_4Glavni imam se u ime MIZ Rijeka u ime svih džematlija zahvalio Nj.E. gosp. Taherianu na svemu što je učinio i malo je reći hvala za sav trud i zahmet. Glavni imam je Nj.E. poželio lijepo zdravlje i još jednu uspješnu misiju na dobrobit svih ljudi ma ko ili što bili. Nakon službenog dijela sastanka koji je trajao skoro 45 minuta upriličen je zajednički ručak sa gostima. Glavni imam u prisustvu dopredsjednika IOM Rijeka je Nj.E. uručio i skromnu hediju u znak za dobru suradnju i lijepo sjećanje na Islamski centar u Rijeci, nadajući da će zajednička suradnja i dalje biti bez obzira gdje bio na službi kao Veleposlanik IR Iran.

 

 

 

 

 

vel_2H.M.