Novoizabrani predsjednik Mešihata IZ u svojoj prvoj službenoj posjeti MIZ Rijeka

islamski_centar_mala_1

U srijedu, 27.06.2012.g. u popodnevnim satima Medžlis IZ Rijeka je posjetio novoizabrani predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj, dr. Aziz ef. Hasanović sa delegacijom Mešihata. U pratnji predsjednika Mešihata bili su i gosp. h. Halid Jasin (kordinator Mešihata IZ za arapski svijet), koordinator izgraddnje IC Rijeka ispred Mešihata IZ i tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić. Delegaciju Mešihata su dočekali predstavnici IOM Rijeka na čelu s predsjednikom IOM, h. Ekremom Budimlić i članovi Muallimskog vijeća na čelu sa glavnim imamom MIZ, h. Hajrudin ef. Mujknaovićem. Dočeku predsjednika Mešihata sa delegacijom nazočili su i predstavnici izvođača tvrtke GP Krk. Nakon detaljnog razgledavanja Islamskog centra i upoznavanja sa završnim radovima koji su u velikom jeku održan je i zajednički sastanak na kojem se stručno od strane izvođača i stručnog koordinatora za IC razgovaralo i razmatralo o mogućnosti završetka radova na džamijskom dijelu te obavljanju svih vjersko-prosvjetnih aktivnosti za vrijeme mjeseca ramazana. Nakon iscrpne diskusije o svim mogućnostima realizacije poslova u džamijskom dijelu zaključeno je da se u narednih sedam dana još jednom izdefiniraju sve mogućnosti korištenja molitvenog prostora za vrijeme ramazan 2012.g.
Mešihat IZ u Hrvatskoj će na svojoj konstituirajućoj sjednici koja će se održati u subotu, 30.06.2012.g. u Islamskom centru Zagreb između ostalog razmatrati pitanje i donijeti konačnu odluku o ulasku u Islamski centar za vrijeme ramazana u dogovoru sa izvođačem GP Krkom.
Na kraju sastanka predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj a i koordinator ispred Mešihata za IC su pohvalili tvrtku GP Krk u dosadašnjem radu i korektnom odnosu na obostarno zadovoljstvo. Između ostalog čestitao je riječkim muslimanima na hairli projektu i trudu koji su uložili da se centar privede kraju i dnašnji dan je dan za sreću i radost jer ovogodišnji ramazan dočekuju u Islamskom centru.
Hajrudin Mujkanović