Obavijest i bajramska čestitka glavnog imama za PGŽ u

 

 

Islamic Centar__ Kalendar_ 100 x 70.cdr

B  A  J  R  A  M  S  K  A        Č  E  S  T  I  T  K  A

Dragi vjernici,

U povodu nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama Medžlis islamske zajednice Rijeka upućuje Vam iskrene čestitke, sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše lijepe tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom, susjedima i svim ljudima dobre volje.

Neka Vam blagoslovljeni dani Ramazanskog bajrama vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da među nama nestane zlobe i zavisti, da nam zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo. Nakon jednomjesečnog posta, apstiniranja i odricanja od svega inače dozvoljenog u drugim mjesecima, ramazanom čistimo prvenstveno svoju dušu i tijelo i svoje loše osobine. Ramazanski bajram je vrijeme  kada se radujemo, veselimo i primamo darove Svevišnjeg Boga, za naš trud (jednomjesečni post i druga bogoslužja) u najsvečanijem danu Ramazanskom bajramu. Ramazanski bajram je prilika ali i obveza da pomognemo i posjetimo sve svoje prijatelje, i drage nam osobe ali i prilika da se sjetimo svojih umrlih. Radost Ramazanskog bajrama podijelimo i sa svojim dobrim susjedima i svim ljudima u našem Gradu i Primorsko-Goranskoj županiji, jer i ovaj bajram dočekujemo u svom Islamskom centru Rijeka.

Neka Vam je blagoslovljen Ramazanski bajram.

B A J R A M     Š E R I F     M U B A R E K    O L S U N!

         Podsjećamo Vas da je ovogodišnji Ramazanski bajram u utorak, 30.08.2011.g./01. ševval 1432.h.g.. Jutranja molitva (sabah-namaz) će se klanjati u 05:40 sati, a svečana bajramska molitva (bajram-namaz) u06:40 sati u Islamskom centru Rijeka na Rujevica b.b. Ovim putem pozivamo Vas da dođete na bajram namaz, da sa sobom ponesete serdžade jer će se klanjati na platou Islamskog centra te da se pridržavate uputa redara, jer je Islamski centar još u izgradnji, kako bi svečana bajramska molitva protekla u najbiljem redu bez ikakvog incidenta na gradilištu. U nadi za razumjevanjem unaprijed Vam se zahvaljujemo. Bajram namaz u Islamskom centru Rijeka predvodit će glavni imam MIZ za PGŽ-u, Hajrudin ef. Mujkanović sa riječkim imamima, Hidajet ef. Hasanović, Adnan ef. Đikić i Adem ef. Smajić.

Glavni imam MIZ za PGŽ-u, Hajrudin ef. Mujkanović, prof.