Obilježen Dan vakifa Islamkog centra

islamski_centar_mala_1

U petak, 05.10.2012.g. u Islamskom centru Rijeka svečano je obilježen Dan vakifa Islamskog centra Rijeka. Nakon akšam namaza proučen je jasin pred duše svih vakifa koji su u međuvremenu preselili na ahiret. Svečani program nakon proučenog jasin i šerifa lijepim ilahijama program je uveličao zbor MIZ Rijeka uz mevlud koji je proučila muallima Besima Đikić. Nakon kratkog i sažetog programa prisutnima se obratio i glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović ukazavši na ulogu Vakufa u Islamu kao i važnost uvakufljenja hajrata od kojih čovjek ima korist i nakon preseljenja na ahiret. Zahvalio se svim dosadašnjim donatorima Islamskog centra u Rijeci moleći Svevišnjeg Boga da onima koji su preselili Uzvišeni podari džennet a onima koji žele učiniti još više za svoju džamiju nek Uzvišeni podari snage i mogućnosti za čnjenjem još više hajrata.
Kako je svake godine manifestacija Dana vakifa (koja pada svakog 03.10. u godini) prilika da se onima koji su u međuvremenu postali vakifi uruče vakufname  te na taj način se podstaknu  vakufname je uručio oni koji to još uvijek nisu. Obzirom da je predsjednik IOM zbog bolesti bio spriječen nazočiti svečanosti u ime IOM Rijeka novim vakifima vakufname je uručio član IOM, Ibrahim Imamović.
Vakufname su dodijeljene: Feridu i Zadi Omanović, Šerif i Sala Korić, Mirzeta Smajić i Omeru Mujkanović (najmlađi vakif od godinu dana). Ostalim vakifima koji su trebali preuzetei vakufname a koji nisu bili na svečanosti, vakufname će biti naknadno uručene nekom drugom prilikom.
Molimo Uzvišenog da sve vakife nagradi najboljom nagradom.
Hajrudin Mujkanović