Obilježena mubarek noć LEJLETU L REGAIB

islamski_centar_mala_1

U petak, 25.05.2012.g. u prostorijama Medžlisa IZ Rijeka, Grivice br. 6, s početkom u 19:15 sati svečanim programom obilježena je mubarek noć Lejletu-l-regaib. Mevlud uz pokoju ilahiju su proučili imami, muallime te džematlije i džematlijke medžlisa IZ Rijeka. Nakon jednosatnog programa pedavanje o mubarek noći održao je, riječki imam Adem ef. Smajić, ukazavši na značaj mjeseca redžeba i same mubarek noći. U svom izlaganju se osvrnuo i na stanje oko izgradnje Islamskog centra s posebnim osvrtom na akciju prikupljanja sredstava za tepih koji bi se trebao postaviti do kraja šestog mjesca.
Nakon izlaganja Adem ef. Smajića prisutnima se obratio i glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović također pozvao prisutne kao i sve druge da se odazovu ovoj akciji za tepih kako bi se ramazan ako Bog da dočekao u Islamskom centru Rijeka. Kvadrat tepiha za Islamski centar  iznosi 250,00 kuna. Svojom donacijom  potpomažate završetak izgradnje Islamskog centra Rijeka.
Prisutne je upoznao i pozvao na aktivnosti koje slijede tijekom vikenda a to su odlazak polaznika MIZ Rijeka u Zagreb na državno natjecanje te tribina Omladinskog Kluba Muslimana MIZ Rijeka koja se održava u BNZ-i za PGŽ-i s početkom u 19:15 sati.
Nakon zajednički obavljenog akšam namaza IOM Rijeka je počastio prisutne skromnim domjenkom te se ostalo do jacije namaza.
Hajrudin Mujkanović