Održan tradicionalni predramazanski skup Islamske zajedncie u Hrvatskoj

U nedjelju, 17.06.2012./27.07.1433. h.g. u Islamskom centru Zagreb održan je tradicionalni, 16. po redu, predramazanski skup svih glavnih imama, imama i muallima u R. Hrvatskoj. Na ovim skupovima se već po tradiciji razgovara o svim aktivnostima koje nas očekuju u predstojećem Ramazani-šerifu.
Ovaj sastanak je imao i dodatnu dimenziju. Naime, novoizabrani predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, prof. dr. Aziz ef. Hasanović je prvi put u tom svojstvu nastupio pred glavnim nosiocima svih procesa Islamske zajednice u Hrvatskoj i rukovodeći ovim Skupom uz jedan otvoreni razgovor o aktivnostima koje nas očekuju u Ramazani-šerifu naznačio i glavne značajke svoga rada i djelovanja na svojoj novoj funkciji kao predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj.
Pozvao je prisutne da mu pruže svoju potporu i da suradnički i otvoreno daju svoje prijedloge i sugestije, kao i otvorene bratske kritike, a sve u svrhu kako bi zajednički unaprijedili svoj rad i djelovanje. Prof. dr. Aziz ef. Hasanoviću još jednom čestitamo svima na predstojćim danima mubarek mjeseca ramazana.
Na 16, Tradicionalnom predramazanskom skupu u Zagrebu dodjljeno je PRIZNANJE – MUALLIM GODINE, zagrebačkom imamu i vjeroučitelju, Haris ef. Opardija.U obrazložnju dodjele priznanja Haris ef. Opardija, predsjednik Mešihata IZ u Hravtskoj, Aziz ef. Hasanović je naglasio sljedeće:” Mešihat IZ u Hrvatskoj na svojoj predposljednjoj sjednici jednoglasno je donio odluku da za 2011.g. MUALLIM godine bude Haris ef. Opardija, imam i maullim MIZ Zagreb sa obrazloženjem da je on kao vjeroučitelj i muallim polučio velike rezultate na svim poljima. Osim toga napisao je dva udžbenika za I. i II razred koji su verioficirani od nadležnih tijela Ministarstva i Mešihata IZ u Hrvatskoj. Dostavio je i jedan Ilmihal s CD-om kojeg je mešihata IZ ocjenio kao vrlo koristan doprinos osuvremenjavanju muallimskog i vjeronaučnog rada.Haris ef. Opardija je dugogodišnji dušobrižnik u Kazneno-popravnom zavodu u Lepoglavi od kojih dolaze samo pohvale za njegov rad.” Muallimsko vijeće MIZ Rijeka čestita Haris ef. Opardija na dodjeljenom priznanju za muallima godine za 2011.g.
https://www.youtube.com/watch?v=zwWTmTh2k0U

Video snimka Predramazanskog skupa Islamske zajednice u Hr za 2011.g.

Hajrudin Mujkanović