Održana Druga sjednica OKM-a MIZ Rijeka

U nedjelju, 23.01.2011. godine u prostorijama Medžlisa IZ Rijeka, održan je drugi po redu sastanak Omladinskog kluba muslimana, na kojem je nazočilo 16. omladinaca i djevojaka. Sastanak su vodili Hajrudin ef. Mujkanović i Hidajet ef. Hasanović a razgovaralo se o Izbornoj skupštini novog saziva OKM-a Rijeka za 2011. godinu. Na sastanku se raspravljalo i o drugim tekućim zadacima u narednom periodu. Između ostalog na sastanku OKM-a Rijeka doneseni su i neki konkretni zaključci i odluke za naredni period a  to su:

1. Održavanje Izborne skupštine OKM-a MIZ Rijeka. Skupština se zakazuje za subotu nakon jacije-namaza s početkom u 18,45 sati.

2. Damir Livak se zadužuje  putem e-maila i facebooka, obavijestiti članove i one koji to još uvjek nisu o terminu u denevnom redu Skupštine, najkasnije do utorka, 25.01.2011.g.

3. Pravilnik o radu, temeljem Pravilnika o radu IOMJ Rijeka, sačinit će  Damir Livak.

4. Novi saziv OKM-a Rijeka, sačinjavat će sedam članova OKM-a, stim da će kao član biti jedna od imama (Hidajet ef. Hasanović ili Hajrudin ef. Mujkanović).

5. Na Izbornoj skupštini predložiti kandidate za OKM Rijeka, tajnim glasovanjem izabrati predsjednika, dopredsjednika i tajnika OKM-a.

6.Skupštini mogu nazočiti svi mladi IZ Rijeka.

Sastanak OKM-a, završen je u 16,50 sati.

Hajrudin ef. Mujkanović