Održana tribina – Halal kvaliteta življenja, izazov 21. stoljeća, doc. dr. sc. Aziz ef. Hasanović

U četvrtak 28.10.2010.g. u medžlisu IZ Rijeka, održana je tribina “Halal kvaliteta življenja, izazov 21. stoljeća”, doc. dr. sc. Aziz ef. Hasanovića, pomoćnika predsjednika Mešihata za vjerske, prosvjetne, kulturne i druge djelatnosti i ravnatelja Agencije za halal kvalitetu. Tribinu je uvodnim izlaganjem najavio glavni imam riječki, Hajrudin ef. Mujkanović, naglasivši važnost teme za muslimane PGŽ-e i šire, zahvalivši se dr. Aziz ef. Hasanović na odvojenom vremenu. Prije davanja riječi predavaču Hasanoviću, Hajrudin ef. Mujkanović je pročito i kratku biografiju dr. Hasanovića, a nakon toga riječ dao predavaču.
U svom jednosatnom izlaganju dr. Hasanović se prije svega na šerijtaske aspekte halal preharane, a nakon toga publiku upoznao sa naporima Agencije za halal kvalitetu, o urađenom u proteklom periodu, naglasivši da se kroz rad Agencije ne ostvaruje finacijska profit nego se na taj način slika o Islamu i muslimanima na jedan specifičan prenosi hrvatskoj javnosti. Do sada Agencija za halal kvalitetu je uručila certifikat preko dvadest velikih tvrtki u Hrvatskoj, a u proceduri je još nekoliko, a između ostalog i prvi hoteli u Hrvatskoj, to su Baška hoteli u PGŽ-i. Nakon iscrpnog izlaganja dr. Hasnovića, uslijedlia su pitanja i diskusija, o navedenoj temi koja je kod publike uspjela pobuditi brojna pitanja, koja se prije svega tiču kupnje i nabavke halal proizvoda na prostorima R Hrvatske.
Na kraju nakon pitanja i diskusije, domaćin MIZ Rijeka, glavni imam, Hajrudin ef. Mujkanović  se još jednom zahvalio dr. Hasanoviću na dolasku i prezentaciji teme kao Agencije za halal kvalitetu, te najavio sljedeću tribinu i promociju knjige mr. Fuad ef. Omerbašića, za mjesec studeni.