Održana tribina OKM-a, gost predavač Edin Tule

islamski_centar_mala_1

U subotu, 26.05.2012.g. u organizaciji Omladinskog Kluba Muslimana Medžlisa IZ Rijeka u prostorijama Bošnjačke nacionalne zajednice za Primorsko-Goransku županiju s početkom u 19:15 sati održana je tribina na neobičnu temu„Emocionalna integracija vs suvremeni vampirizam“  sa osvrtom na knjige “Socio-psihološke dimenzije  kurana” i “Kuranski tretman stresa”.

Gost predavač bio je Edin Tule, poznati je psiholog koji je to zvanje stekao na Islamskom internacionalnim univerzitetu u Kuala Lumpuru. Djelić svog višegodišnjeg iskustva trenera na seminarima Emocionalne Inteligencije i Islamske Psihologije pokušao je prenijeti i na sudionike svog predavanja. Nakon  svog izlaganja  predavač je pozvao sve prisutne da se aktivno uključe u raspravu kroz svja pitanja i sugestije doprinesu kvalitetnoj raspravi. Za naše prilike, još uvijek neuobičajeni pristup, ipak je potakao neke od posjetitelja da progovore o osobnim iskustvima i promišljanjima u kontekstu suvremenog vampirizma.

Ovo inspirativno predavanje koje potiče na razmišljanje završilo je Edinovim pozivom na buduću suradnju, posebno nakon otvorenja i stavljanja u funkciju Islamskog centra.

Drugi dan, u nedjelju 27.05.2012.g. organizirana je radionica na otvorenom na temu “Rješavanja konflikata” kroz prizmu Kurana uz nastavak predavanja od subote na temu “Kuranski tretman stresa”.Uz ugodno druženje mladih sa cijenjenim predavačem izlet je protekao u lijepoj i zanimljivoj atmosferi.

I na kraju, ali ne manje važno, pohvale članovima riječkog Omladinskog Kluba Muslimana MIZ Rijeka koji su organizacijom ove tribine kao i rasprave te radionice a i odabirom gosta te teme u potpunosti su opravdali ukazano im povjerenje. Vjerujemo da će u svom radu uz pomoć MV i MIZ Rijeka i svih dobronamjernih organizirati još ovakvih (omladinskih) predavanja sa interesantnim temama i predavačima.

Edina Karač