Održano 7. vjeronaučno natjecanje polaznika Mešihata IZ u Hrvatskoj

natjecanje_10U subotu, 11.lipnja 2011. u Islamskom centru Zagreb održano je 7. po redu vjeronaučno/mektepsko natjecanje polaznika Medžlisa Islamske zajednice u Hrvatskoj na nivou Islamske zajednice u Hrvatskoj. Pokrovitelj 7. mektebskog/vjeronaučnog natjecanja polaznika za školsku 2010.g./2011.g. bio je Mešihat IZ u Hravtskoj.

natjecanje_7Ispred Meedžlisa IZ Rijeka učešće na 7. mektebskom natjecanju polaznika u IC Zagreb uzelo je 16. polaznika od 3. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. I na ovom vjeronaučnom/mektepskom natjecanju polaznika riječki polaznici su osvojili 1. mjesto u kategoriji šestih razreda, natjecatelji Amela Mešinović i Dino Alić, 2. mjesto u kategoriji 1. i 2. razeda, natjecatelji Hadžiisaku Emina i Fatić Melisa, 4. mjesto u kategoriji četvrtih razreda srednje škole, natjecatelji Dženana Botonjić i Zerina Pitarević, 4. mjesto u kategoriji četvrtih razreda, natjecatelji Belma Aličajić i Amra Ramić.

natjecanje_5Ostali polaznici iz kategorije terćih, petih, sedmih i osmih razreda nisu se kvalificirali na izlučnim testovima ali zasigurno žalimo što nisu jer mislimo da su se dobro pripremili ali očito da nekim polaznicima ne ide od ruke pismeno testiranje. Vjerujemo da će bolje rezultate polučiti iduće godine ako Bog da.

natjecanje_8          Prvo mjesto iz kategorije šestih razreda osvojili su Dino Alić i Amela Mešinović

natjecanje_9            Drugo mjesto u kategoriji 1. i 2. razreda srednje škole osvojile su Emina Hadžiisaku i Melisa fatić

natjecanje_2Čestitam svim vjeroučiteljima Medžlisa IZ Rijeka a posebno mualimama Besimi Đikić i Melihi Hasanović koje su i ove godine ponajviše radili sa polaznicima na pripremama za Mešihataovo natjecanje koji su i ove godine osvjetlili obraz Muallimskog vijeća MIZ Rijeka. Svakako čestitamo i svim polaznicima posebno onima koji su osvojili jedno od četiri mjesta ali i ostalim koji se nisu uspjeli plasirati na izlučnim testovima. Polaznici iz kategorije 3. razreda su Begić Erik i Salim Hadži, 5. razred  su Hena Muminović i Delila Ismaili, 7. razred su Haris Čočić, 8. razred su Edis Ćufta i Senad Čoko.

Hajrudin Mujkanović